Clătite fără gluten

17.02.2018 0 comentarii

Trendul “gluten free” nu este doar un moft. Produsele cu gluten cresc inflamaţia în corp şi, în plus, nu sunt tolerate de foarte multe persoane. Tocmai de aceea, au apărut o groază de preparate delicioase şi fără gluten.

  1. Dacă vrei să încerci şi tu o astfel de variantă culinară, începe cu clătite fără gluten, un desert-gustare ce poate înlocui şi pâinea, dacă ai decis să o elimini din dietă

    Ingrediente

    1 banană
    1 ou
    1 praf sare
    1/4 linguriţă praf de copt
    2-3 linguri făină fără gluten (hrişcă, quinoa, migdale)
    Opţional
    pudră de carob
    stafide
    esenţă de vanilie

    Mod de preparare

    Pasează banana, amestecă în ea oul, sarea şi praful de copt.

    Mixează şi încorporează apoi, treptat, 2-3 linguri de făină, astfel încât consistenţa aluatului să fie ca de smântână groasă.

    Prepară-le în tigaia în care ai încins un pic de ulei, exact ca la clătitele normale.

    Dacă doreşti o gustare şi mai specială, încorporează în aluat puţină cacao sau pudră de carob (vor avea, astfel, gust de ciocolată), esenţă de vanilie  sau câteva stafide.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro