Clătite fără gluten

Trendul “gluten free” nu este doar un moft. Produsele cu gluten cresc inflamaţia în corp şi, în plus, nu sunt tolerate de foarte multe persoane. Tocmai de aceea, au apărut o groază de preparate delicioase şi fără gluten.
-
Dacă vrei să încerci şi tu o astfel de variantă culinară, începe cu clătite fără gluten, un desert-gustare ce poate înlocui şi pâinea, dacă ai decis să o elimini din dietă
Ingrediente
1 banană
1 ou
1 praf sare
1/4 linguriţă praf de copt
2-3 linguri făină fără gluten (hrişcă, quinoa, migdale)
Opţional
pudră de carob
stafide
esenţă de vanilie
Mod de preparare
Pasează banana, amestecă în ea oul, sarea şi praful de copt.
Mixează şi încorporează apoi, treptat, 2-3 linguri de făină, astfel încât consistenţa aluatului să fie ca de smântână groasă.
Prepară-le în tigaia în care ai încins un pic de ulei, exact ca la clătitele normale.
Dacă doreşti o gustare şi mai specială, încorporează în aluat puţină cacao sau pudră de carob (vor avea, astfel, gust de ciocolată), esenţă de vanilie sau câteva stafide.
