Cod la grătar, pe pat de cartofi

E timpul pentru un delicios preparat din peşte! Codul este uşor, gustos şi simplu de gătit, aşa că ce zici de reţeta asta: cod la grătar, pe pat de cartofi?
-
Ingrediente
2-3 bucăţi de cod
4 cartofi
Sare, piper
5 creveţi
Ulei
3-4 căţei de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare
Spală 4 cartofi şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. Când sunt fierţi, curaţă-i de coajă. Taie-i rondele, dă-le cu sare şi piper şi aşază-i pe grătar sau într-o tavă întinsă, unsă cu ulei, la cuptor.
Spală bucăţile de cod, lasă-le să se zvânte pe un prosop de hârtie, sărează, piperează şi aşază-le pe grătar.
Căleşte în puţin ulei 5 creveţi decorticaţi şi spălaţi în prealabil, adaugă 3-4 căţei de usturoi mărunţiţi şi 2 linguri de zeamă de lămâie. Lasă-i până se rumenesc uşor.
Când toate sunt gata, aşază pe farfurie: rondelele de cartofi, peste bucăţile de cod, creveţii şi, eventual, ornează cu un sos de ghimbir.
