Cod pane, cu piure şi salată de roşii

16.03.2017 0 comentarii

Dacă eşti în căutarea unei reţete cu peşte, ai găsit varianta perfectă! Iată mai jos un mix delicios şi uşor de preparat: cod pane, cu piure şi salată de roşii!

  1. Ingrediente

    2-3 bucăţi de cod
    Sare, piper
    2 ouă
    4-5 linguriţe făină
    2 linguri apă minerală
    Pesmet
    Ulei încins
    4-5 cartofi
    1 cubuleţ de unt
    ½ linguriţă sare
    1 ceaşcă lapte
    5-6 roşii cherry
    Rucola, baby spanac sau salată verde

    Mod de preparare


    Ia bucăţile de cod, spală-le, usucă-le pe o hârtie absorbantă, după care sărează şi piperează.

    Prepară un amestec din 2 ouă bătute bine, 4-5 linguriţe de făină şi 2 linguri de apă minerală. Poţi să mai creşti sau să scazi doza, în funcţie de consistenţa  aluatului. Consistenţa trebuie să fie asemănătoare aluatului de clătite. Sărează şi piperează.

    Separat, să avem într-o farfurie pesmet.

    Ia fiecare bucată de peşte, dă-o prin această compoziţie ca de clătite, tăvăleşte apoi prin pesmet şi prăjeşte într-o cratiţă cu ulei încins.

    Lasă până se rumenesc pe ambele părţi, după care lasă-le pe o hârtie absorbantă pentru a se scurge surplusul de grăsime.

    Lasă să se răcească.

    Realizează piureul astfel: curaţă de coajă şi taie în cubuleţe 4-5 cartofi.

    Adaugă-i în apă cu puţină sare şi dă-i la fiert.

    Acoperă vasul şi lasă-i până sunt pătrunşi.

    Când sunt gata, scurge şi adaugă-le ½ linguriţă de sare, 1 cubuleţ de unt şi un pic de lapte.

    Presează bine şi amestecă până când devine un piure omogen şi pufos.

    Adaugă toate pe un platou: peştele, alături piureul şi lângă salata de roşii.

    Poţi servi cu rucola, salată verde sau baby spanac, după preferinţă!
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro