Cod pane cu salată de legume şi creveţi

Dacă planificai o vacanţă în Grecia, poţi începe cu un preparat delicios, pe bază de peşte. Cum îţi sună reţeta asta: cod pane cu salată de legume şi creveţi?
-
Ingrediente
3 bucăţi file de cod
200 g creveţi
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 morcov
1 broccoli
1 salată verde
3 ouă
3 linguri făină
1cană apă minerală
sare, piper
2 căţei usturoi
2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare
Spală bucăţile de peşte, dă cu sare şi piper.
Într-un castron, amestecă o cană de apă minerală cu trei ouă şi trei linguri de făină. Bate bine, după care adaugă şi aici sare şi piper. Compoziţia ar trebui să fie asemănătoare celei pentru clătite.
Încinge uleiul în tigaie şi apoi adaugă bucăţile de peşte date în prealabil prin compoziţia de mai sus. Prăjeşte, iar când sunt gata, lasă-le pe şerveţele absorbante.
Separat, pune la fiert un litru de apă cu sare şi, când dă în clocot, adaugă legumele. În maxim 15-20 de minute ar trebui să fie gata.
Căleşte creveţii cu 2 căţei de usturoi, ulei de măsline şi 2 linguri zeamă de lămâie.
Aşază peştele pe un platou decorat cu salată verde şi serveşte alături de combinaţia de legume şi creveţi.
