Conopidă cu cartofi natur

Ambele delicioase, combină conopidă cu cartofi natur pentru un preparat consistent şi simplu! E perfect pentru prânz sau o cină luată ceva mai devreme!
-
Ingrediente
1 conopidă
10 cartofi de mărime medie
1 cubuleţ de unt
sare, piper
100 ml smântână
2 căţei de usturoi
1 praf de boia roşie
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apă, cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă conopida şi las-o 5-6 minute.
Curăţă cartofii, taie-i în sferturi, pune-i la fiert, odată cu apa, şi lasă-i 15-20 de minute, până sunt pătrunşi.
Scurge apa, după care adaugă un cubuleţ de unt, sare, piper şi amestecă uşor.
Fă un sos din 100 ml smântână, 2 căţei de usturoi pisaţi bine şi un praf de boia roşie.
Amestecă bucheţelele de conopidă cu cartofii, toarnă deasupra sosul de mai sus şi asezonează cu sare şi piper.
