Consumul de căpșuni poate preveni sau ajuta la tratarea ulcerului

23.04.2018 0 comentarii

Persoanele care suferă de ulcer la stomac ar trebui să consume căpșuni proaspete, mai ales dacă boala apare ca urmare a consumului excesiv de alcool, arată un studiu publicat în revista americană PLoS (Public Library of Science), citat de metrofrance.com.

 1. Studiul a demonstrat că proprietățile antioxidante ale căpșunilor pot acționa ca o barieră protectoare împotriva ulcerului de stomac.

  În cadrul studiului, o echipă de cercetători italieni, sârbi și spanioli au hrănit un grup de șoareci cu bucăți de căpșuni timp de zece zile și apoi le-au provocat tulburări gastrice, administrându-le etanol. Un alt grup de șoareci a primit și el etanol, însă fără să consume căpșuni în prealabil. Rozătoarele care mâncaseră căpșuni au avut mai puține ulcerații decât cele care nu consumaseră astfel de fructe.

  Cercetătorii au descoperit că antioxidanții din căpșuni ajută nu numai peretele stomacului, ci acționează și asupra elementelor de apărare și a enzimelor din corp. Consumul de căpșuni poate reduce și tulburările înainte sau după apariția inflamației.

  Noile descoperiri ar putea permite dezvoltarea unor noi tratamente împotriva ulcerelor, provocate de consumul de alcool, infecții virale sau unele medicamente, cum ar fi aspirina.

  Cercetătorii au subliniat că au realizat studiul pentru a descoperi noi mijloace de protecție a stomacului.

  Alte studii arătaseră deja cum căpșunile pot întări răspunsul globulelor roșii la stresul oxidant, care anunță adesea cancere și alte boli cronice.

  Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro