Copane de pui cu salată verde
Cum să îmbini utilul cu plăcutul? Simplu! Prepară aceste copane de pui cu salată verde! Carnea este consistentă şi savuroasă, iar salata o completează perfect!
-
Ingrediente
4 copane de pui
sare, piper
2 ouă
un pic de făină
condimente pentru pui (opţional)
3 linguri apă minerală
ulei
salată verde
rucola
varză roşie
felii de lămâie
ridichi
Mod de preparare
Ia copanele de pui şi dezosează-le.
Pune apă (aproximativ 500 ml) cu puţină sare într-un vas, la fiert. Când dă în clocot, adaugă copanele de pui.
Lasă 5 minute. După, scoate-le şi lasă-le un pic să se scurgă, pe un prosop de hârtie.
Dă-le cu sare şi piper.
Realizează un amestec format din 2 ouă bătute bine, un pic de făină cât să îngroaşe compoziţia puţin, condimente pentru pui (dacă doreşti), sare, piper şi 3 linguri de apă minerală.
Ia fiecare bucată de pui şi dă-o prin acest amestec (mai gros sau mai subţire, în funcţie de preferinţă).
Adaugă aproximativ 100 ml de ulei într-o tigaie şi, când uleiul este încins, adaugă copanele de pui.
Prăjeşte-le pe ambele părţi, după care scoate-le pe un şervet absorbant pentru a se scurge surplusul de grăsime.
Pe un platou întins, aşază salată verde, rucola, frunze de varză roşie, ridichi, felii de lămâie pe margine, după care pune peste şi copanele de pui.