Copane de pui pe pat de legume
Friptura nu ar fi la fel de gustoasă fără condimentele bine alese şi câteva legume lângă, aşa că am pregătit pentru astăzi copane de pui pe pat de legume.
-
Ingrediente
5-6 copane de pui
ulei de măsline
boia de ardei iute
pudră de usturoi
sare de mare
piper mărunţit
3-4 cartofi
5 ciuperci
2 roşii
2 ardei graşi
2 cepe
1 cană supă de legume sau apă
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul.
Unge o tavă termorezistentă cu ulei, după care aşază un pat de legume format din cartofi tăiaţi felii, roşiile cuburi, ardeii, ciupercile şi ceapa.
Peste ele aşază copanele de pui, spălate şi uscate în prealabil. Unge copanele cu ulei de măsline, presară boia de ardei iute, praf de usturoi, sare şi piper.
Încălzeşte o cană de zeamă de legume (sau apă) şi pune în acest vas.
Dă la cuptor şi lasă-le până când se rumenesc, aproximativ 40 de minute.