Cornuleţe cu nucă şi gem de prune

04.09.2018 0 comentarii

Dacă ai făcut toamna asta gem de prune, trebuie să prepari şi câteva deserturi specifice, cum sunt şi aceste delicioase cornuleţe cu nucă şi gem de prune!

  1. Ingrediente

    1 pachet (250 g) margarină

    9 linguri de borş sau apă minerală

    faină cât cuprinde (250-300 g)

    1 pliculeţ amoniu pentru prăjituri

    2 pliculeţe zahăr vanilat

    Mod de preparare

    Într-un castron, presează margarina cu o furculiţă. Peste, toarnă treptat cele 9 linguri de borş (fiert, luat direct de pe foc).

    Amestecă bine şi adaugă faină, cât cuprinde, 250-300 g, până când aluatul devine omogen şi se ia de pe mâini.

    Se adaugă pliculeţul de amoniu dizolvat în zeama de lămâie într-o ceşcuţă.

    Se continua frământarea şi se pune făină dacă mai e nevoie.

    Adaugă şi zahărul vanilat pentru mai multă savoare.

    Întinde aluatul pe masa tapetată cu făină, într-o foaie subţire. Formează pătrate.

    La capătul fiecăruia pune un pic de amestec format din gem de prune şi bucăţele de nuci coapte şi mărunţite. Rulează.

    Unge tava cu foarte puţină margarină, tapetează cu făină şi aşază cornuleţele în tavă. Bagă la cuptor şi scoate când sunt un pic arămii, după aproximativ 20 de minute.

    Se scot şi se dau prin zahăr farin.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro