Costiță afumată cu ciuperci

-
Provocarea de azi a fost să gătesc ceva folosind absolut toate lucrurile pe care le mai am în frigider, să iasă o singură mâncare și să nu rămâna nimic în urma (pentru că lipsim de acasă două zile și nu ne place să aruncăm mâncarea). Așadar, ce se găsește în frigiderul meu la final de săptămână?
Un dovlecel
Niște costiță afumată
Trei căței de usturoi
Câteva fire de ceapă verde, o ceapă roșie uscată, niscai ciuperci crude și câteva roșii cherry
Un borcan cu roșii pasate în care am amestecat chimen, sare și piper
Am tăiat coastele pe lângă os și am obținut câteva bucăți. Am tăiat și dovlecelul. Ceapa verde a rămas întreagă, ceapa roșie a trecut pe sub ascuțișul cuțitului meu iar usturoiul a rămas întreg. Am pus toate astea într-o tavă, am turnat peste ele roșiile pasate amestecate cu o cană de apă și am dat tava la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.
Am obținut o mâncare gustoasă, economicoasă și energizantă (recomand o plimbare după, una mai lungă chiar). Partea cu adevarat faină e că ciupercile au păstrat în ele aproape toată apa pe care o aveau la început, cu gust cu tot.
Poftă bună.

mmmmmmmm Me wanty....droool