Costiță afumată cu ciuperci

06.03.2010 1 comentarii
  1. Provocarea de azi a fost să gătesc ceva folosind absolut toate lucrurile pe care le mai am în frigider, să iasă o singură mâncare și să nu rămâna nimic în urma (pentru că lipsim de acasă două zile și nu ne place să aruncăm mâncarea). Așadar, ce se găsește în frigiderul meu la final de săptămână?

    Un dovlecel


    Niște costiță afumată


    Trei căței de usturoi


    Câteva fire de ceapă verde, o ceapă roșie uscată, niscai ciuperci crude și câteva roșii cherry


    Un borcan cu roșii pasate în care am amestecat chimen, sare și piper


    Am tăiat coastele pe lângă os și am obținut câteva bucăți. Am tăiat și dovlecelul. Ceapa verde a rămas întreagă, ceapa roșie a trecut pe sub ascuțișul cuțitului meu iar usturoiul a rămas întreg. Am pus toate astea într-o tavă, am turnat peste ele roșiile pasate amestecate cu o cană de apă și am dat tava la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.


    Am obținut o mâncare gustoasă, economicoasă și energizantă (recomand o plimbare după, una mai lungă chiar). Partea cu adevarat faină e că ciupercile au păstrat în ele aproape toată apa pe care o aveau la început, cu gust cu tot.


    Poftă bună.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Andrei Palatkas

    mmmmmmmm Me wanty....droool

    06.03.2010
Autor: ebucataria.ro