Cotlet cu sos de ceapă

-
Rețeta de azi e simplă (ca toate celelalalte), din ea rezultă o mâncare gustoasă, potrivită pentru masa de prânz. Puteți să-i puneți ca garnitură o salată sau puteți să o mâncați așa cum e. Iată ce ne trebuie pentru ea și ce avem de făcut:
Ingrediente (pentru două porții)- 350 gr cotlet cu os și șorici
- o pișcătură de chimen
- 10-12 boabe de enibahar
- 1 cățel usturoi
- 2-3 cepe medii
- 100 ml oțet balsamic
- sare, piper
Chimen și enibahar, pentru aromă
Cotlet de porc, cu os și șorici. Sarea și piperul sunt necesare. Condimentăm coteltul cu ele.
Tocăm ceapa și usturoiul și le punem la înmuiat într-o cratiță, cu o lingură de ulei și trei linguri de apă.
Rumenim coteltul pe o parte (trei minute).
Îl întoarcem pe partea cealaltă și după alte două minute punem ceapa și usturoiul lângă carne. Adăugăm o ceașcă de apă caldă.
După zece minute pe foc mic turnăm peste ceapă oțetul balsamic. Dacă ni se pare că-i prea acru sosul, putem să-l corectăm cu zahăr sau miere. Îl lăsăsm să scadă (2-3 minute).
Cu un minut înainte de a stinge focul, adăugăm condimentele zdrobite în mojar și, dacă mai e cazul, sare și piper.
Așa arată la final:
Poftă bună.
