Cotlet cu sos de ciuperci

31.03.2010 3 comentarii
  1. Nu mă întrebați de unde am făcut rost de hribi pe vremea asta că nu vă pot minți și dacă vă spun, o să trebuiască să vă fac lucruri rele. Glumesc, rețeta a fost pozată mai în vară, pe vremea când hribii zburdau în cârduri la liziera pădurii celei mari. Puteți să-i înlocuiți cu champignon brune ori cu hribi uscați, pe care-i rehidratați apoi în apă călduță. Dar, să vedem ce facem după ce obținem ciupercile:

    Mai întâi ne uităm la ele, cât îs de faine. Apoi le curățăm cu o cârpă uscată ori cu o periuță nu foarte aspră.

    Le tăiem în lamele și le punem într-o tigaie, împreună cu o jumătate de ceapă (la o mână de ciuperci) și un cățel de usturoi, cu puțin ulei.

     

    În trei-patru minute se înmoaie și ceapa (mai ales dacă punem puțină sare de la început) iar despre ciuperci nu mai vorbesc. Le condimentez pe toate cu piper, cimbru și orice altă buruiană aromatică vreau eu.

     

    Torn peste toate o cană de smântână dulce și las să dea un clocot. Arunc în tigaie și câteva frunze de pătrunjel.

     

    În cele cinci minute în care se răcorește sosul, arunc în tigaia grill doup bucăți de cotelt, sărate și piperate (sare grunjoasă, piper prospăt zdrobit), le țin două minute și jumătate pe fiecare parte și gata grătarul.

     

    Treabă de cel mult zece minute, dacă stau să socotesc.

     

    Poftă bună, dragii mei.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • puiutu

    reteta asta pe cat e de simpla pe atat e de .....mmmm. Oricum prima poza e cel putin mortala! Congrats!

    31.03.2010
  • :)

    e perfecta pentru saptamana mare :)

    31.03.2010
  • cebanenco victoria

    arata super chiar acum ma duc sa iau ce de trebiunta si fac si eu

    21.04.2010
Autor: ebucataria.ro