Cotlete cu bulz și ciuperci umplute

Aseară am avut în vizită 2 francezi. Francezi din Franța, după cum se lăudau ei, zâmbind. O jumătate de zi m-am tot gândit și am tot întrebat ce să le gătesc. Și până la urmă, le-am făcut combinația de mai jos - aparent, a fost combinația câștigătoare, că ei au fost foarte impresionați, cu toate că n-am făcut nimic spectaculos.
-
Ingrediente (pentru 2 porții)
- 4 felii de cotlet de porc dezosat
- 100 ml ulei extravirgin de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 2 păstăi de anason stelat
- 5-6 boabe de ienibahar
- 3-4 boabe de piper verde
- 4-5 boabe de piper roșu
- 4 căței de usturoi.
- 8 ciuperci champignon
- aproximativ 200 de grame de brânză de burduf
- mămăligă
Rețetă
Când au ajuns la mine, le-am făcut un "platouaș", cum ar zice Tamango, cu salată de vinete, telemea de oaie și slănină afumată. Pentru că nu mai mâncaseră niciodată salată de vinete, au fost foarte concentrați pe farfurie.
Eu, între timp, am făcut mai întâi și mai întâi o mămăligă vârtoasă, iar când a fost gata, am scos-o pe balcon, să se răcească. Apoi am pregătit condimentele: ienibaharul, anasonul, piperul verde și roșu.
Le-am măcinat bine, după care am pus într-un castron cotletele și peste ele am turnat uleiul de măsline, zeama de lămâie, condimentele măcinate și cățeii de usturoi zdrobiți.
O oră la frigider, să se marineze bine, acoperite de folie alimentară. Mămăliga s-a răcit între timp, așa că am întins pe-un lemn câte o lingură ... de mămăligă, peste care am pus brânză de burduf.
Am făcut niște bile, astfel încât mămăliga să cuprindă cu totul brânza, și le-am pus într-o tavă unsă cu puțin ulei.
Printre bilele de mămăligă, am pus ciuperci umplut cu brânză de burduf, apoi le-am dat la cuptor, vreo 7-8 minute (până s-a rumenit un pic brânza din ciuperci)
Cât timp era tava în cuptor, am pus cotletele pe grătar, 4-5 minute pe fiecare parte.
La urmă, le-am împrietenit pe toate pe farfurie.
Au fost tare impresionați, mai ales că nu mâncaseră niciodată nici bulz, nici ciuperci umplute. Poftă bună :)

good shit:)
Aceasta reteta am incercat-o si eu, este delicioasa si, dupa cum a spus si realizatorul acestei retetea, daca vrei sa impresionezi atunci nu ezita sa faci aceasta bunatate.
http://www.ebucataria.ro/articole/534/gratare/cotlete-cu-bulz-si-ciuperci-umplute.html
Ciuperci umplute cu branza de burduf n-am incercat niciodata, dar deja mi s-a facut pofta!!