Cotlete cu bulz și ciuperci umplute

06.06.2018 4 comentarii

Aseară am avut în vizită 2 francezi. Francezi din Franța, după cum se lăudau ei, zâmbind. O jumătate de zi m-am tot gândit și am tot întrebat ce să le gătesc. Și până la urmă, le-am făcut combinația de mai jos - aparent, a fost combinația câștigătoare, că ei au fost foarte impresionați, cu toate că n-am făcut nimic spectaculos.

  1. Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 4 felii de cotlet de porc dezosat
    • 100 ml ulei extravirgin de măsline
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 2 păstăi de anason stelat
    • 5-6 boabe de ienibahar
    • 3-4 boabe de piper verde
    • 4-5 boabe de piper roșu
    • 4 căței de usturoi.
    • 8 ciuperci champignon
    • aproximativ 200 de grame de brânză de burduf
    • mămăligă

    Rețetă

    Când au ajuns la mine, le-am făcut un "platouaș", cum ar zice Tamango, cu salată de vinete, telemea de oaie și slănină afumată. Pentru că nu mai mâncaseră niciodată salată de vinete, au fost foarte concentrați pe farfurie.

    Eu, între timp, am făcut mai întâi și mai întâi o mămăligă vârtoasă, iar când a fost gata, am scos-o pe balcon, să se răcească. Apoi am pregătit condimentele: ienibaharul, anasonul, piperul verde și roșu.

    Cotlete cu bulz si ciuperci umplute - anason stelat, piper rosu, piper verde, ienibahar

    Le-am măcinat bine, după care am pus într-un castron cotletele și peste ele am turnat uleiul de măsline, zeama de lămâie, condimentele măcinate și cățeii de usturoi zdrobiți.

    Cotlete cu bulz si ciuperci umplute - cotletele se marineaza cu anason stelat, piper verde, piper rosu, ienibahar, ulei de masline, zeama de lamaie

    O oră la frigider, să se marineze bine, acoperite de folie alimentară. Mămăliga s-a răcit între timp, așa că am întins pe-un lemn câte o lingură ... de mămăligă, peste care am pus brânză de burduf.

    Cotlete cu bulz si ciuperci umplute - bucatile de mamaliga se umplu cu branza e burduf

    Am făcut niște bile, astfel încât mămăliga să cuprindă cu totul brânza, și le-am pus într-o tavă unsă cu puțin ulei.

    Cotlete cu bulz si ciuperci umplute - se formeaza bile de mamaliga umplute cu branza de burduf

    Printre bilele de mămăligă, am pus ciuperci umplut cu brânză de burduf, apoi le-am dat la cuptor, vreo 7-8 minute (până s-a rumenit un pic brânza din ciuperci)

    Cotlete cu bulz si ciuperci umplute - ciupercile se umplu cu branza de burduf

    Cât timp era tava în cuptor, am pus cotletele pe grătar, 4-5 minute pe fiecare parte.

    Cotlete cu bulz si ciuperci umplute - cotletele marinate se prajesc la gratar

    La urmă, le-am împrietenit pe toate pe farfurie.

    Cotlete cu bulz si ciuperci umplute - cotletele se servesc cu bulz si ciuperci umplute

    Au fost tare impresionați, mai ales că nu mâncaseră niciodată nici bulz, nici ciuperci umplute. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • muzicadevest

    good shit:)

    17.03.2011
  • Manole carmen

    Aceasta reteta am incercat-o si eu, este delicioasa si, dupa cum a spus si realizatorul acestei retetea, daca vrei sa impresionezi atunci nu ezita sa faci aceasta bunatate.

    31.03.2011
  • MIRABELA

    http://www.ebucataria.ro/articole/534/gratare/cotlete-cu-bulz-si-ciuperci-umplute.html

    31.03.2011
  • crinutza

    Ciuperci umplute cu branza de burduf n-am incercat niciodata, dar deja mi s-a facut pofta!!

    14.04.2011
Autor: Andrei Crivăț