Cotlete de miel cu legume

25.04.2016 0 comentarii

E adevărat, carnea de miel merge cel mai bine cu legume, dar contează şi modul de preparare! Vezi mai jos cum să găteşti aceste cotlete de miel cu legume!

  1. Ingrediente

    5-6 cotlete de miel
    sare, piper
    unt sau ulei încins
    2 morcovi
    1 ceapă
    3 cartofi
    10 căţei de usturoi
    6-7 roşii cherry
    ulei
    1pahar vin roşu

    Mod de preparare

    Ia 5-6 cotlete de miel, spală-le, lasă-le să se zvânte pe un prosop absorbant, sărează, piperează.

    Prăjeşte-le aproximativ 3 minute pe fiecare parte, într-o tigaie cu unt sau ulei încins.

    După aceea, ia o tavă şi unge-o cu ulei şi aşază aici cotletele, alături de 3 morcovi tăiaţi în lunegime, 1 ceapă, 3 cartofi, roşii cherry şi 10 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi pe lungime.

    Stropeşte totul cu puţin ulei şi adaugă peste 1 pahar de vin roşu.

    Dă la cuptorul încins în prealabil şi, din când în când, poţi să mai torni peste friptură din sosul care se lasă în tavă.

    Dacă mai e nevoie, poţi mai adăuga între timp puţin vin pentru ca friptura să aibă mereu suc jos.

    Lasă aproximativ 50 de minute sau până când carnea este pătrunsă.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro