Cotlete de miel cu legume

E adevărat, carnea de miel merge cel mai bine cu legume, dar contează şi modul de preparare! Vezi mai jos cum să găteşti aceste cotlete de miel cu legume!
-
Ingrediente
5-6 cotlete de miel
sare, piper
unt sau ulei încins
2 morcovi
1 ceapă
3 cartofi
10 căţei de usturoi
6-7 roşii cherry
ulei
1pahar vin roşu
Mod de preparare
Ia 5-6 cotlete de miel, spală-le, lasă-le să se zvânte pe un prosop absorbant, sărează, piperează.
Prăjeşte-le aproximativ 3 minute pe fiecare parte, într-o tigaie cu unt sau ulei încins.
După aceea, ia o tavă şi unge-o cu ulei şi aşază aici cotletele, alături de 3 morcovi tăiaţi în lunegime, 1 ceapă, 3 cartofi, roşii cherry şi 10 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi pe lungime.
Stropeşte totul cu puţin ulei şi adaugă peste 1 pahar de vin roşu.
Dă la cuptorul încins în prealabil şi, din când în când, poţi să mai torni peste friptură din sosul care se lasă în tavă.
Dacă mai e nevoie, poţi mai adăuga între timp puţin vin pentru ca friptura să aibă mereu suc jos.
Lasă aproximativ 50 de minute sau până când carnea este pătrunsă.
