Cotlete de miel prăjite, cu cartofi noi
Completează-ţi meniul de Paşte cu acest preparat special! Cotlete de miel prăjite, cu cartofi noi – simplu de preparat şi foarte gustos în combinaţia asta!
-
Ingrediente
10 cotlete
150-200 ml ulei
sare, piper
10 cartofi noi
2 felii brânză cu verdeţuri
1-2 castraveţi
1 ardei roşu
1 ardei verde
câteva frunze salată verde
1-2 linguriţe zeamă de lămâie
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Ia 10 cotlete, spală-le, lasă-le un pic pe un prosop de hârtie şi dă-le cu sare şi piper.
Într-un tuci, încinge 150-200 ml de ulei, după care adaugă cotletele. Prăjeşte-le bine, pe fiecare parte, după care scoate-le şi pe ele pe un prosop absorbant.
În acelaşi ulei sau într-o altă cratiţă, cum doreşti, prăjeşte şi cartofii noi, tăiaţi mai mari. Când sunt gata, se lasă şi ei pe un prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de grăsime.
Aşază pe un platou bucăţile de cotlet, cartofii lângă ei, “asezonează” cu 2 feliuţe de brânză cu verdeţuri şi savurează totul cu o salată de crudităţi, preparată din castraveţi, ardei, salată verde, zeamă de lămâie, sare şi ulei de măsline.