Cotlete împănate

01.03.2010 2 comentarii
  1. Pe drumul Timisoara - Cluj am salivat intens cu gândul la această rețetă. Poate că nu e foarte spectaculoasă, dar aromele cotletelor împănate, alături de cele ale legumelor învecinate merită efortul :)

    Ingrediente

    • 500 gr cotlet de porc fără os, cu șorici
    • 100 gr bacon
    • 4-5 căței de usturoi
    • 4-5 cartofi
    • 1 ceapă albă
    • 1 ceapă roșie
    • cimbru, sare, piper.


    Am tăiat cotletele în felii groase. Cam de 2 degete serioase. Le-am frecat cu sare și piper și le-am pus deoparte.


    Am tăiat baconul în cubulețe


    În feliile de cotlet am făcut niște găuri cu vârful cuțitului. În găuri am înfipt (adânc) baconul și bucăți de usturoi


    Într-o tavă mai înaltă, am pus cartofii tăiați felii, cepele tăiate solzi, vreo 2 căței de usturoi (pe ăștia i-am înțepat cu vârful cuțitului. Am mai pus o mână de cimbru, le-am stropit pe toate cu ulei și le-am amestecat bine. Am pus cotletele între legume și am turnat apă peste ele, cât să acopere legumele


    Am dat tava la cuptorul gata încins, la foc mediu, pentru vreo 40 de minute. La sfârșit, cred că toți vecinii știau ce-am gătit, atât de intens era mirosul :)


    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Bogdan

    excelente

    01.03.2010
  • Bogdan

    excelente

    01.03.2010
Autor: Andrei Crivăț