Cotlete marinate în bere neagră

25.08.2018 2 comentarii

Nu-mi place berea neagră în mod special. Bine, nu-mi place deloc, de fapt. Dar a făcut o treabă tare bună cu cotletele astea, ajutată și de hrean, și de celelalte arome, astfel că la urmă mă priveau din farfurie 2 cotlete fragede, gustoase și suculente. Rețeta e o adaptare după o rețetă de-a lui Robert Rainford, care mi-a provocat poftă de la prima vedere.

  1. Nu-mi place berea neagră în mod special. Bine, nu-mi place deloc, de fapt. Dar a făcut o treabă tare bună cu cotletele astea, ajutată și de hrean, și de celelalte arome, astfel că la urmă mă priveau din farfurie 2 cotlete fragede, gustoase și suculente. Rețeta e o adaptare după o rețetă de-a lui Robert Rainford, care mi-a provocat poftă de la prima vedere.

    Ingrediente (pentru o porție).

    • 2 felii de cotlet de porc, fără os
    • 1 bere neagră
    • 2 lingurițe de hrean ras
    • 1 linguriță de cimbru tocat (de preferat proaspăt)
    • 1 linguriță de boabe de muștar
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 1 linguriță de ulei de măsline
    • 1 ceapă
    • opțional, cartofi copți ca garnitură

    Am pus într-un castron berea. În ea am pus boabele de muștar, cimbrul, hreanul, zeama de lămâie și ceapa tăiată în sferturi.

    cotlete marinate in bere neagra - berea neagra se amesteca cu hrean, boabe de mustar, cimbru, lamaie, ceapa

    Am spălat cotletele, le-am șters cu prosoape de bucătărie și le-am presat cu degetele.

    cotlete marinate in bere neagra - cotletele se preseaza cu degetele

    După care le-am pus și pe ele în bere, le-am acoperit cu folie de plastic și le-am lăsat la frigider 3 ore. Când timpul s-a scurs, am scos cotletele din marinadă și le-am pus deoparte, am scos și sferturile de ceapă și le-am aruncat, iar marinada am pus-o într-o tigaie, la foc mic. Am lăsat-o până a început să fiarbă (a făcut spumă, pe care am aruncat-o) și apoi până a scăzut la jumătate.

    cotlete marinate in bere neagra - marinada se fierbe, fara ceapa

    Cotletele le-am șters, din nou, cu prosoape de bucătărie, apoi le-am uns cu un pic de ulei de măsline, pe ambele părți.

    cotlete marinate in bere neagra - cotletele se ung cu ulei de masline

    Apoi le-am pus pe grătarul încins bine, și peste ele am pus, cu lingura, câte un pic de marinadă scăzută.

    cotlete marinate in bere neagra - cotletele se prepara pe gratar

    După 3-4 minute le-am întors și din nou am pus câte un pic din marinadă peste ele.

    cotlete marinate in bere neagra - cotletele se prajesc pe ambele parti

    Pentru garnitură, am tăiat cubulețe câțiva cartofi noi, am pus peste ei puțin ulei de măsline și puțină boia iute și i-am dat la cuptor.

    cotlete marinate in bere neagra - se servesc cu cartofi copti sau orez

    Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • carmen

    cred ca e o bunatate,eu folosesc bere blonda cam la toate fripturile,gratarele.Bere neagra nu am folosit niciodata,am sa incerc sa fac si eu aceasta reteta,arata prea bine.

    09.08.2011
  • Claudiu

    Arata foarte bine, cu bere n-am incercat la gatit, doar cu vin. Am sa incerc sa vad ce gust ii da berea. :)

    30.09.2011
Autor: Andrei Crivăț