Cotlete marinate la grătar
Khrines Brizoles Skharas. Așa scria pe un meniu la plaja grecească de la Glyphada. Mi-a sunat bine, am întrebat ospătarul, mi-a povestit - e o rețetă simplă, din Pelopones. Tot dichisul e dat de marinada în care se țin cotletele de porc înainte să le dăm la grătar. Sper să vă placă :)
-
Khrines Brizoles Skharas. Așa scria pe un meniu la plaja grecească de la Glyphada. Mi-a sunat bine, am întrebat ospătarul, mi-a povestit - e o rețetă simplă, din Pelopones. Tot dichisul e dat de marinada în care se țin cotletele de porc înainte să le dăm la grătar. Sper să vă placă :)
Ingrediente
- 300 gr cotlet de porc dezosat
- 4 căței de usturoi
- 100 gr ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță oregano uscat
- sare, piper
- 1 lămâie, mai exact zeama unei lămâi
Am amestecat bine zeama de la lămâie cu uleiul, cu usturoiul zdrobit și cu oregano. Am pus sare și piper, am amestecat iarăși
Am presat un pic cotletele, cu mâna, nu cu ciocanul
Le-am pus în marinada de mai sus, le-am acoperit cu folie de plastic și ,le-am dat la frigider pentru câteva ore bune.
Apoi le-am pus pe tigaia grill, unsă cu un pic de ulei.
Cartofii prăjiți au fost la cererea mesenilor, nu au fost opțiunea mea - dar o dată, fie... :)
Zeama de lamiie nu e data la ingrediente.
Multumesc, am corectat :)