Cotlete picante cu ciuperci

28.01.2018 5 comentarii

Ciupercile îmi plac din ce în ce mai mult. Bine, mereu mi-au plăcut, dar mai nou experimentez tot felul de chestii pe el - și sunt încântat de rezultate. Iar combinația de cotlete ușor picante, marinate foarte simplu, cu ciupercile astea se transformă într-o cină foarte simplă și agreabilă :)

  1. Ciupercile îmi plac din ce în ce mai mult. Bine, mereu mi-au plăcut, dar mai nou experimentez tot felul de chestii pe ele - și sunt încântat de rezultate. Iar combinația de cotlete ușor picante, marinate foarte simplu, cu ciupercile astea se transformă într-o cină foarte simplă și agreabilă :)

    Ingrediente

    • 4 felii de cotlet dezosat
    • 300 g de ciuperci champignon (cu cât mai mici, cu atât mai bine)
    • 1 ceapă mică
    • 150 ml vin alb sec
    • 100 ml ulei extravirgin de măsline
    • 30 ml sos de soia
    • 2 păstăi de anason stelat
    • câteva boabe de piper roșu, piper negru și piper verde
    • 1 jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
    • 1 lingură de brandy
    • 1 lingură de oțet balsamic (opțional)
    • 4 căței de usturoi (opțional)

    Rețetă

    Am folosit toate cele trei tipuri de piper pentru că fiecare soi are o aromă specifică. Cel roșu, de exemplu, îmi place atât de mult, încât mai fur câte o boabă când trec pe lângă borcan.

    Cotlet de porc cu ciuperci - anason, piper rosu, piper verde, piper negru

    N-am bătut cotletele, doar le-am apăsat puțin cu degetele.

    Cotlet de porc cu ciuperci - cotletul de porc se preseaza cu degetele

    Într-un castron am amestecat uleiul extravirgin de măsline cu 100 ml de vin. Peste ele am pus nucșoara, cele trei tipuri de piper și anasonul măcinate.

    Cotlet de porc cu ciuperci - uleiul de masline se amesteca cu vinul, anasonul, piperul si nucsoara

    Am băgat apoi cotletele în marinadă și le-am lăsat 2 ore bune la frigider, acoperite.

    Cotlet de porc cu ciuperci - cotletele de porc se marineaza 2 ore

    Am spălat ciupercile, apoi le-am pus la călit într-o tigaie mai mare, în exact o linguriță de ulei de măsline.

    Cotlet de porc cu ciuperci - ciupercile se calesc

    Când s-au înmuiat, am adăugat ceapa tocată.

    Cotlet de porc cu ciuperci - peste ciuperci se adauga ceapa tocata

    Le-am amestecat bine, am pus lingura de brandy și le-am flambat un pic (n-am prins flăcările în poză, din păcate). Când s-au stins, am adăugat restul de 50 de ml de vin și sosul de soia. Apoi le-am lăsat pe foc nu prea mare până a scăzut lichidul.

    Cotlet de porc cu ciuperci - ciupercile se flambeaza cu brandy apoi se adauga vin si sos de soia

    Când au fost gata, le-am scos într-un castron. Peste ele am pus usturoiul zdrobit și lingura de oțet balsamic.

    Cotlet de porc cu ciuperci - ciupercile se amesteca cu usturoi si otet balsamic

    În timp ce scădea lichidul la ciuperci, am scos cotletele din marinadă (le scosesem mai devreme din frigider) și le-am pus pe grătar.

    Cotlet de porc cu ciuperci - cotletele se prajesc pe gratar

    Câte 3-4 minute pe ambele părți, să nu se usuce.

    Cotlet de porc cu ciuperci - cotletele se prajesc pe ambele parti

    Apoi am pus ciupercile peste ele

    Cotlet de porc cu ciuperci - ciupercile se pun peste cotletele de porc

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Robert Antonescu

    Ah, da! Cotlece picante si ciuperci, si tot felul de arome. Nici nu stiu daca sa te pup sau sa te injur pentru ce mi-ai facut in dimineata asta...

    27.01.2011
  • lucian

    fooaaarte bun. va spun sigur, pt ca am mancat :)

    27.01.2011
  • mihaela

    Hmm si asta arata bine, ce imi recomanzi reteta asta sau cealalta care ai facut-o din ce ti-a ramas aici, aceea porc cu ciuperci? Care este mai buna si mai rapid de facut, banuiesc ca cealalta este mai rapida.

    31.01.2011
  • claudiu

    cin?????..iuiuiui. Sunt convins c?-s delicioase, dar...la cin????. Azi

    04.02.2011
  • spalatorie auto

    Arata delicios - pacat ca mai am de tras pana diseara cand voi testa reteta. :)) Sa speram ca imi va iesi ceva asemanator :)

    23.08.2011
Autor: Andrei Crivăț