Cotlete picante cu ciuperci
Ciupercile îmi plac din ce în ce mai mult. Bine, mereu mi-au plăcut, dar mai nou experimentez tot felul de chestii pe el - și sunt încântat de rezultate. Iar combinația de cotlete ușor picante, marinate foarte simplu, cu ciupercile astea se transformă într-o cină foarte simplă și agreabilă :)
-
Ciupercile îmi plac din ce în ce mai mult. Bine, mereu mi-au plăcut, dar mai nou experimentez tot felul de chestii pe ele - și sunt încântat de rezultate. Iar combinația de cotlete ușor picante, marinate foarte simplu, cu ciupercile astea se transformă într-o cină foarte simplă și agreabilă :)
Ingrediente
- 4 felii de cotlet dezosat
- 300 g de ciuperci champignon (cu cât mai mici, cu atât mai bine)
- 1 ceapă mică
- 150 ml vin alb sec
- 100 ml ulei extravirgin de măsline
- 30 ml sos de soia
- 2 păstăi de anason stelat
- câteva boabe de piper roșu, piper negru și piper verde
- 1 jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
- 1 lingură de brandy
- 1 lingură de oțet balsamic (opțional)
- 4 căței de usturoi (opțional)
Rețetă
Am folosit toate cele trei tipuri de piper pentru că fiecare soi are o aromă specifică. Cel roșu, de exemplu, îmi place atât de mult, încât mai fur câte o boabă când trec pe lângă borcan.
N-am bătut cotletele, doar le-am apăsat puțin cu degetele.
Într-un castron am amestecat uleiul extravirgin de măsline cu 100 ml de vin. Peste ele am pus nucșoara, cele trei tipuri de piper și anasonul măcinate.
Am băgat apoi cotletele în marinadă și le-am lăsat 2 ore bune la frigider, acoperite.
Am spălat ciupercile, apoi le-am pus la călit într-o tigaie mai mare, în exact o linguriță de ulei de măsline.
Când s-au înmuiat, am adăugat ceapa tocată.
Le-am amestecat bine, am pus lingura de brandy și le-am flambat un pic (n-am prins flăcările în poză, din păcate). Când s-au stins, am adăugat restul de 50 de ml de vin și sosul de soia. Apoi le-am lăsat pe foc nu prea mare până a scăzut lichidul.
Când au fost gata, le-am scos într-un castron. Peste ele am pus usturoiul zdrobit și lingura de oțet balsamic.
În timp ce scădea lichidul la ciuperci, am scos cotletele din marinadă (le scosesem mai devreme din frigider) și le-am pus pe grătar.
Câte 3-4 minute pe ambele părți, să nu se usuce.
Apoi am pus ciupercile peste ele
Poftă bună :)
Ah, da! Cotlece picante si ciuperci, si tot felul de arome. Nici nu stiu daca sa te pup sau sa te injur pentru ce mi-ai facut in dimineata asta...
fooaaarte bun. va spun sigur, pt ca am mancat :)
Hmm si asta arata bine, ce imi recomanzi reteta asta sau cealalta care ai facut-o din ce ti-a ramas aici, aceea porc cu ciuperci? Care este mai buna si mai rapid de facut, banuiesc ca cealalta este mai rapida.
cin?????..iuiuiui. Sunt convins c?-s delicioase, dar...la cin????. Azi
Arata delicios - pacat ca mai am de tras pana diseara cand voi testa reteta. :)) Sa speram ca imi va iesi ceva asemanator :)