Covrigei cu brânză

Varianta sănătoasă a gustărilor sărate din comerţ, aceşti covrigei cu brânză merg perfect în serile în care ai invitaţi – practici, simpli şi foarte gustoşi!
-
Ingrediente
1 cubuleţ de drojdie (25 g)
2 linguri lapte călduţ
2 ouă
½ linguriţă de zahăr
500 g făină
500 g brânză de oaie
100 g margarină sau unt
Apă minerală călduţă
Mod de preparare
Frământă într-un castron 1 cubuleţ de drojdie, 2 linguri de lapte călduţ, un ou bătut şi ½ linguriţă de zahăr. Se pune peste un pic de făină şi se lasă 15 minute, să crească.
Separat, amestecă 500 g de făină într-un castron, 300 g brânză de oaie şi 1 cubuleţ de 100 g margarină sau unt.
Frământă cu apă minerală călduţă. Apoi, pune şi maiaua din drojdie, amestecă foarte bine, până când compoziţia se ia de pe mână.
Lasă şi acest aluat să crească, aproximativ 15 minute.
După aceea, ia din această compoziţie şi răsuceşte în formă de covrigei.
Aşază-i în tava întinsă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină în prealabil. Apoi, unge covrigeii cu un ou bătut şi mai rade puţină brânză peste. Dacă doreşti, în loc de brânză, poţi opta pentru seminţe de mac sau susan.
Dă la cuptor şi, în aproximativ 20 de minute, sunt gata!
