Covrigi cu chimen, cu boia sau curry
-
Ingrediente
- 500 g făină
- 1 pachețel de drojdie (25 g)
- 1 lingură de semințe de chimen
- 1 cană de apă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 ouă
- 1 linguriță de boia iute
- 1 linguriță de curry
- sare, piper
Rețetă
Mai întâi, am făcut un ceai de chimen. Într-un ibric am pus cana de apă și lingura de chimen. Am lăsat pe foc ibricul până a dat în clocot, după care l-am acoperit cu o farfurioară, pentru 5 minute. Apoi am strecurat semințele și am lăsat ceaiul să se răcească. Când s-a răcit, într-un vas mai mare am cernut făina, iar în mijlocul ei am pus drojdia dizolvată în puțină apă călduță și ceaiul de chimen.
Am frământat un pic, am adăugat apoi uleiul de măsline și iar am frământat, cam 10-15 minute. Am lăsat aluatul să dospească, într-un vas acoperit, până și-a dublat volumul. După care am luat bucăți din el și am făcut covrigii, în formă de eBUCATARIA :)
Sunt multe variante de rețete în care covrigii, înainte să fie dați la cuptor, se opăresc în apă fierbinte. Bine-a fi, dar eu am preferat să încerc altă variantă. În două castroane diferite, am bătut cele 2 ouă (câte unul în fiecare castron) ca pentru omletă. Apoi, într-unul am adăugat boiaua iute
În celălalt am adăugat curry-ul. În ambele am pus sare și piper și am amestecat bine.
Am uns apoi covrigii cu aceste amestecuri, pe unii cu boia și pe unii cu curry. I-am dat la cuptorul foarte bine încins, în tăvi cu hârtie de copt. Cam 10 minute fiecare tavă.
Aceștia au fost covrigii în formă de eBUCATARIA. Am mai făcut și alții, rotunzi. Evident, cei mai roșii sunt cei cu boia, cei mai galbeni sunt cei cu curry.
Poftă bună :)
Poate o sa-i fac si eu :) cat despre covrigii de Braila asa e! Sunt gustosi, bine potriviti ca marime si merg de minune cu iaurt .