Crackers cu sare şi susan
Gustare crocantă, simplă şi săţioasă? Lasă deoparte variantele din comerţ pentru aceşti delicioşi crackers cu sare şi susan, perfecţi şi în perioada postului!
-
Ingrediente
1½ cană făină
2 linguri oregano uscat
1 linguriţă sare
1 praf piper negru
½ cană ulei vegetal
apă minerală
Pentru toping:
¼ linguriţă piper cayenne
1 linguriţă sare
½ linguriţă zahăr
susan alb
susan negru
seminţe de in
Mod de preparare
Adaugă într-un bol făina, oregano, sarea şi piperul, după care începe să torni uleiul. Mixează bine.
Adaugă apă minerală treptat (cât este necesar) şi frământă până când compoziţia devine omogenă.
Din aluat, formează 2 bucăţi, pe care le acoperi cu folie şi le dai la frigider câteva ore sau peste noapte.
După aceea, ia câte un sfert din acest aluat şi întinde pe o planşetă presărată cu făină, într-un strat subţire, de aproximativ 2 mm.
Taie în dreptunghiuri sau pătrate, cum doreşti, şi adaugă topingul.
Topingul se prepară combinând toate ingredientele necesare.
Aşază biscuiţii într-o tavă cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină în prealabil.
Dă la cuptor pentru 25 de minute sau până devin rumenii.