Cremă de brânză cu măsline și verdeață
-
Ingrediente
- 250 g brânză slabă de vacă
- 50 g de brânză de oaie
- 50 g măsline negre feliate
- 50 g mușchi crud afumat
- 50 g unt
- 2-3 fire de ceapă verde
- o legătură de mărar
- opțional, o lingură de boia iute (sau, după preferințe, dulce)
Rețetă
Uneltele necesare pentru gustarea asta sunt un castron și un blender (sau un robot de bucătărie).
Am pus în castron brânza de vacă și telemeaua de oaie, iar peste ele am pus rondele de măsline negre
Mușchiul e opțional, și poate fi înlocuit cu șuncă sau cu prosciutto. Am rupt feliile și le-am pus în castron.
Apoi am pus verdeața - mărarul tocat mărunt, ceapa verde tăiată rondele.
Untul trebuie să fie moale, dar nu topit.
La urmă, am băgat blenderul în castron și m-am oprit doar când totul devenise o cremă aromată. După care am pus boiaua, pentru un pic de iuțeală și pentru culoare.
În mod normal, iese o cremă tartinabilă, dar eu am împrietenit-o cu niște chipsuri de casă geniale, pe care vi le povestesc mâine :)
Poftă bună :)