Cremă de vanilie cu nuci şi caramel

Ai poftă de un desert uşor, cu o textură cremoasă? Această cremă de vanilie cu nuci şi caramel este opţiunea perfectă: simplă şi, bineînţeles, delicioasă!
-
Ingrediente
½ păstaie vanilie
1 cană smântână lichidă mai grasă (între 35-37% grăsime)
1 lingură zahăr farin
nuci diverse: nuci coapte, caju, alune de pădure, nuci macadamia etc.
1 linguriţă sos de caramel
Mod de preparare
Cu ajutorul unui cuţit, scoate conţinutul păstăii de vanilie. Adaugă peste, într-un bol, smântâna şi zahărul farin.
Bate foarte bine cu mixerul până se formează un aluat cremos.
Repartizează în boluri şi adaugă peste nuci coapte, felurite şi 1 linguriţă sos de caramel.
Dacă nu doreşti să mai adaugi caramel, pune 2 linguri de zahăr în loc de 1, pentru ca compoziţia să fie deja mai dulce.
