Cremă de zahăr ars

23.06.2015 0 comentarii

Ingrediente simple, puţină îndemânare şi ceva răbdare pentru desertul perfect! Nu crezi? Pregăteşte această delicioasă cremă de zahăr ars şi te vei convinge!

  1. Ingrediente

    1 litru lapte fiert şi răcit
    5 ouă
    2 linguriţe făină (opţional)
    Mirodenii: esenţă de rom, coajă de lămâie, coajă de portocală
    250 g zahăr tos (1 cană)

    Mod de preparare

    Fierbe 1 litru de lapte şi apoi lasă-l la răcit.

    Adaugă în lapte cele 5 ouă, 2 linguriţe făină (opţional, dacă renunţi la ele, ai putea adăuga mai multe ouă) şi mirodeniile (o linguriţă de esenţă de rom, puţină coajă de lămâie sau portocală).

    Într-o altă cratiţă, pune 250 g zahăr tos pe care lasă-l la topit, pe foc.

    Când este topit (dar nu ars), ia de pe foc şi roteşte cratiţa astfel încât să se formeze o pojghiţă de zahăr ars pe fundul şi pe lateralele vasului.

    Toarnă compoziţia de lapte în acest vas, introdu-l apoi într-o altă cratiţa cu apă fiartă, la bain-marie, şi dă la cuptor până când crema de zahăr ars se încheagă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro