Cremă de zahăr ars

Ingrediente simple, puţină îndemânare şi ceva răbdare pentru desertul perfect! Nu crezi? Pregăteşte această delicioasă cremă de zahăr ars şi te vei convinge!
-
Ingrediente
1 litru lapte fiert şi răcit
5 ouă
2 linguriţe făină (opţional)
Mirodenii: esenţă de rom, coajă de lămâie, coajă de portocală
250 g zahăr tos (1 cană)
Mod de preparare
Fierbe 1 litru de lapte şi apoi lasă-l la răcit.
Adaugă în lapte cele 5 ouă, 2 linguriţe făină (opţional, dacă renunţi la ele, ai putea adăuga mai multe ouă) şi mirodeniile (o linguriţă de esenţă de rom, puţină coajă de lămâie sau portocală).
Într-o altă cratiţă, pune 250 g zahăr tos pe care lasă-l la topit, pe foc.
Când este topit (dar nu ars), ia de pe foc şi roteşte cratiţa astfel încât să se formeze o pojghiţă de zahăr ars pe fundul şi pe lateralele vasului.
Toarnă compoziţia de lapte în acest vas, introdu-l apoi într-o altă cratiţa cu apă fiartă, la bain-marie, şi dă la cuptor până când crema de zahăr ars se încheagă.
