Crepe Suzette

20.08.2017 5 comentarii

Maestrul bucătar Iulian Marcu, de la West City Hotel (lângă care am stat câteva zile, și sper să mai stau) a făcut o școală de bucătari și în Franța. Nu puteam să nu-l rog să facem împreună celebrele clătite flambate, crepe suzette, un desert franțuzesc clasic și cunoscut în toată lumea.

  1. Ingrediente (pentru o porție)

    • 2 ouă
    • 60 gr făină
    • 20 ml lapte
    • 60 ml apă minerală
    • 20 ml triplusec
    • 100 ml suc proaspăt de portocale
    • 20 ml suc de lămâie
    • 20 gr de unt

    Pentru cine nu știe, triplusec este un lichior din portocale amare de Caraibe, cu 30% alcool pe volum, care se găsește în hypermarketuri la raioanele cu băuturi tari. Și care se numește chiar așa - Triple Sec sau Triple Dry.

    Mai întâi, se face o compoziție foarte simplă pentru clătite. Cele 2 ouă se sparg într-un castron

    Crepe suzette - ouale se sparg pentru compozitie

    Se adaugă făina, lapete și apa minerală și se bat bine cu un tel.

    Crepe suzette - ouale se bat cu faina laptele si apa minerala

    Se fac 2-3 clătite într-o tigaie întinsă, cu puțin ulei.

    Crepe suzette - se fac clatite simple

    Apoi se scot și se pun deoparte. Într-o altă tigaie, se pune zahărul

    Crepe suzette - zaharul se pune intr-o tigaie

    La foc mic, se caramelizează cu zeama de lămâie.

    Crepe suzette - zaharul se caramelizeaza cu sucul de lamaie

    Apoi, cu ajutorul unei furculițe, lămâia se plimbă prin zahăr

    Crepe suzette - zaharul se amesteca cu lamaia

    Când zahărul începe să se caramelizeze, se adaugă untul și se amestecă bine

    Crepe suzette - cand zaharul e caramelizat se adauga untul

    Apoi se adaugă sucul de portocale. Se amestecă și el bine

    Crepe Suzette - se adauga sucul de portocale

    Se pun in tigaie clătitele și se acoperă cu zeama

    Crepe Suzette -  se adauga clatitele si se amesteca cu sosul

    Apoi se împăturesc. Într-o lingură turnăm triplusecul, îl aprindem cu o brichetă și, aprins, îl turnăm în tigaie, pentru flambare.

    Crepe Suzette - clatitele se impaturesc si se flambeaza cu triplusec

    Apoi scoatem clătitele pe o farfurie.

    Crepe Suzette - se servesc cu inghetata, fructe de padure sau sos de ciocolata

    Alături de ele merg perfect fructe de pădure, înghețată, sos de ciocolată. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Osirisa

    Cat zahar se pune mai exact?

    28.07.2010
  • andrei crivat

    3-4 linguri de zahar :)

    28.07.2010
  • Andi

    Salut, Multumesc mult pentru reteta asta, da-abia astept s-o incerc. Spune-mi te rog, in afara de faptul ca asa este reteta originala, ce face mai exact flambarea cu triplusec? Clatitele astea pot iesi la fel de bune si fara a fi flambate? Multumesc, Andi

    08.08.2010
  • Osirisa

    Am facut eu, fara flambare, au iesit delicioase!Comunitatea devoratorilor de clatite va multumeste pentru aceasta reteta minunata :)

    10.08.2010
  • POPA STOICAN FELICIA

    Arata bine clatitele. Am gasit si eu o reteta de clatite, cu tigaia potrivita pentru prepararea lor: http://www.e-retete.ro/retete/clatite-americane-cu-afine?de-sezon=true http://www.berghoffworldwide.ro/oale-si-vase-de-gatit/tigaie-cu-strat-antiaderent-20cm

    14.08.2010
Autor: Andrei Crivăț