Crispy strips cu sos de usturoi

15.05.2018 12 comentarii

Ieri, în urma unui concurs amplu, Ligia Adam a fost declarată Miss Twitter. Întrucât am făcut parte din juriu, i-am promis că-i dedic o rețetă aici, pe eBucataria. Când mi-a spus că mâncarea ei preferată e "crispy strips, ca la KFC", m-am uitat un pic cruciș - eu n-am mâncat niciodată crispy strips de la KFC, așa că nu știam deloc cum sunt. Dar apoi am întrebat în stânga și-n dreapta și am făcut să fie bine :)

  1. Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 2-3 felii de piept de pui
    • 50 de ml de ulei extravirgin de măsline
    • 6 căței de usturoi
    • 1 linguriță de curry
    • zeama de la jumătate e lămâie
    • 2 cm de rădăcină de ghimbir
    • 3 linguri de făină
    • 2 lingurițe și jumătate de boia iute
    • 1 ou
    • 30 ml lapte
    • 5 linguri de fulgi de porumb
    • 3 linguri de smântână
    • 2 linguri de muștar iute
    • 1 linguriță de rozmarin măcinat
    • mult ulei (pentru prăjire în baie de ulei - deep fry)

    Rețetă

    Am tăiat feliile de piept de pui fâșii, întâi pe lung, apoi pe jumătate.

    Crispy strips cu sos de usturoi - puiul se taie fasii

    Le-am pus într-un castron și peste ele am turnat uleiul de măsline și zeama de lămâie. Am mai pus 2 căței de usturoi zdrobiți, ghimbirul dat pe răzătoarea mică și o linguriță de curry, pentru un gust aparte.

    Crispy strips cu sos de usturoi - puiul se amesteca cu ulei de masline, lamaie, usturoi, ghimbir si curry

    Le-am amestecat pe toate bine și le-am marinat 2 ore în frigider.

    Crispy strips cu sos de usturoi - puiul se marineaza 2 ore in ulei de masline cu lamaie, ghimbir, usturoi si curry

    Cât s-au marinat, am pregătit fulgii de porumb.

    Crispy strips cu sos de usturoi - fulgii de porumb

    I-am pus intr-o pungă și i-am zdrobit cu sucitorul.

    Crispy strips cu sos de usturoi - fulgii de porumb se zdrobesc

    Am pus într-un castron făina și am amestecat-o c-o linguriță de boia iute.

    Crispy strips cu sos de usturoi - faina se amesteca cu boia iute

    Într-o farfurie adâncă, am bătut bine oul și l-am amestecat cu laptele și cu încă o linguriță de boia iute.

    Crispy strips cu sos de usturoi - oul se amesteca cu lapte si boia iute

    Apoi, dacă tot aveam timp (nu trecuseră cele două ore pentru marinarea puiului) am făcut sosul de usturoi. Am amestecat bine ceilalți 4 căței de usturoi, zdrobiți, cu smântâna, muștarul, rozmarinul și o jumătate de linguriță de boia iute.

    Crispy strips cu sos de usturoi - pentru sosul de usturoi smantana se amesteca cu usturoi, mustar, rozmarin, boia

    Când a venit vremea, am scos fâșiile de pui din marinadă. Le-am scurs, le-am tăvălit bine de tot prin făină, apoi le-am dat prin oul cu lapte și la urmă le-am tăvălit prin fulgii zdrobiți de porumb.

    Crispy strips cu sos de usturoi - fasiile de pui se tavalesc prin faina, apoi prin ou, apoi prin fulgi de porumb

    I-am lăsat deoparte și am încins uleiul într-o tigaie adâncă. Uleiul trebuie să aibă o înălțime de 2-3 degete și să fie foarte bine încins. Am pus puiul la prăjit.

    Crispy strips cu sos de usturoi - crispy strips se prajesc in baie de ulei bine incins

    După vreo 2 minute, poate chiar mai puțin, am scos fâșiile de pui într-un vas tapetat cu șervețele (ca să absoarbă uleiul). Apoi le-am pus pe farfurie cu sosul de usturoi.

    Crispy strips cu sos de usturoi- crispy strips se servesc fierbinti cu sosul de usturoi

    Sper să-ți placă, Ligia. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Nicoleta Gavrila

    stii adresa agentiei, nu? :D

    23.02.2011
  • Lenesu

    Oai! Trebe sa incerc zilele astea :-D Arata super si banuiesc ca au un gust foarte bun.

    23.02.2011
  • andrei crivat

    Sigur c-o stiu. Voi stiti adresa laboratoarelor ultrasecrete eBucataria, nu ? :))

    23.02.2011
  • Dan

    Yummy :P Sa lasam deoparte colesterolul si trigliceridele astazi ,huh ?

    23.02.2011
  • andrei crivat

    Dan, ce viata e aia in care nu cazi in pacat macar din cand in cand ? :))

    23.02.2011
  • Nicoleta Gavrila

    da, dar nu ne sperie distanta. stim cum e sa primesti pachet de-acasa via tren :D

    23.02.2011
  • Ligia

    imi si imaginez cat de crocante sunt :D Trebuie neaparat sa fac si eu. Revin cu pareri si impresii

    23.02.2011
  • Elena

    ...

    23.02.2011
  • PANFI

    Eu am incercat o singura data sa fac snitel cu fulgi de porumb, si am cam da-o in bara. fulgii s-au cam ars iar carnea nu a fost destul de patrunsa. oare care sa fie cauza?

    02.03.2011
  • EPA Systems

    Extraordinar arata ! Si ideea de a folosi la retete poze cu etapele de preparare e geniala ! Supeeeeeeeeeer !!!

    20.03.2011
  • popamikaela

    f bun

    28.12.2011
  • July

    din cauza faptului ca fulgii au zahar, care la temperatura ridicata coloreaza produsul :) incearca de ex. pe aripioare fierte in prealabil, apoi date prin "panada lichida" si pein fulgii de porumb. Vezi ce-ti iese Panfi

    16.03.2012
Autor: Andrei Crivăț