Crochete cu şuncă şi caşcaval

12.11.2015 0 comentarii

Aperitive delicioase sau gustări simple, aceste crochete cu şuncă şi caşcaval sunt perfecte în orice situaţie! Iată o reţetă savuroasă, pe placul tuturor!

  1. Ingrediente

    100 g unt
    4-5 linguri făină
    2 căni lapte, încălzit un pic
    200 g şuncă de Praga taiată foarte mărunt
    2 linguriţe suc de lămâie
    1 linguriţă pătrunjel tăiat mărunt
    1 linguriţă sare
    1 ou
    ½ cană brânză rasă
    caşcaval
    pesmet
    ulei

    Mod de preparare


    Înainte de a topi untul pe foc, adaugă treptat făina în lapte, amestecă bine pentru a nu se forma cocoloaşe.

    Într-o tigaie mai mare, topeşte untul, după care adaugă amestecul din lapte şi făină (strecurat înainte). Amestecă continuu şi fierbe la foc mic până când devine mai gros.

    Apoi, adaugă şunca mărunţită, sucul de lămâie, pătrunjelul tăiat mărunt, sare şi piper.

    Găteşte cam 5 minute, până se formează o compoziţie mai groasă.

    Dă de pe foc şi adaugă şi ½ cană de brânză mai tare, rasă.

    Pune compoziţia într-un vas şi lasă să se răcească.

    Dă la frigider pentru 2-3 ore.

    Dacă nu se întăreşte suficient, poţi adăuga şi miezul de la 2 felii de pâine.

    Apoi, bate un ou într-o farfurie şi pune pesmet într-o altă farfurie.

    Scoate aluatul şi modelează-l în crochete mai lungi. Le poţi lăsa simple sau adaugă în interiorul lor câte o fâşie mai groasă de caşcaval.

    Dă prin oul bătut, apoi prin pesmet şi găteşte într-o tigaie cu fundul mai gros, în care ai 5-7 cm de ulei.

    Găteşte-le până devin rumenii, pe toate părţile, după care scoate-le pe un prosop de hârtie şi lasă-le un pic să se scurgă grăsimea.

    Se servesc calde. Dacă nu le serveşti imediat, lasă-le să se răcească la temperatura camerei şi reîncălzeşte-le în cuptor, 5-7 minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro