Cum să alegi şi să cureţi corect un ananas

03.03.2016 0 comentarii

Ananasul este bogat în vitamina C, fibre, potasiu, apă, iar celebra enzimă bromelaină îl recomandă în multe afecţiuni asociate cu inflamaţia. Aşadar, studiile efectuate au demonstrat că ananasul creşte nivelul de energie, sănătatea cardiacă, scade riscul de obezitate sau diabet.

  1. Avem toate motivele pentru a-l consuma, dar cum ne asigurăm că alegerea noastră e şi cea mai bună?

    Iată mai jos câteva trucuri la care poţi apela ori de câte ori cumperi ananas. Află cum să te asiguri că fructul e copt, zemos şi pe placul tău, după care deprinde cea mai simplă metodă de a-l tăia.

    Cum să alegi un ananas copt şi zemos?

    Există mai mulţi factori pe care să îi iei în considerare. Ar fi bine să îi ştii pe toţi pentru a te asigura că faci alegerea corectă.

    În primul rând, uită-te la culoarea şi aspectul general al fructului: să aibă o culoare cât mai aproape de galben-portocaliu, nu trebuie să aibă crăpături, tăieturi sau pete roşii-maronii, partea de sub frunze, tulpina, să nu fie putrezită sau să nu aibă modificări de culoare etc.

    Duritatea
    e un alt aspect. Ca şi la avocado, ananasul trebuie să fie ferm, dar puţin moale când îl apeşi ceva mai tare. Ţine minte, în schimb, că un fruct prea moale poate fi semnul că acesta e stricat.

    Când un ananas e ceva mai greu, se pare că ar fi mai zemos, dar pe lângă criteriul acesta asigură-te că sunt bifate şi multe dintre celelalte.

    Fructul ar trebui să aibă un uşor parfum de ananas, iar frunzele să se poată rupă destul de uşor. Cu toate astea, nu e bine nici să se desprindă foarte repede pentru că asta înseamnă că ananasul e trecut.

    Cum să cureţi corect şi uşor un ananas?


    Ai nevoie de un cuţit ascuţit. Pentru început, taie partea de sus, cu frunze.

    Apoi, începe să cureţi lateral, de jur împrejur, urmând forma ananasului, de  sus până jos.

    Odată îndepărtată coaja, taie în rondele groase cam de 1 – 1.2 cm. Dacă doreşti să îndepărtezi şi mijlocul acela ceva mai tare, taie cu o formă rotundă.

    Şi, dacă tot am învăţat cum să alegem şi să curăţăm acest fruct, iată o reţetă rapidă şi delicioasă de smoothie cu ananas.

    Amestecă în blender 2 căni de bucăţi de ananas, 1 cană suc de portocale sau ananas, ½ - 1linguriţă de ghimbir ras şi 150 g iaurt grecesc. Amestecă şi serveşte la micul-dejun ca gustare dulce şi energizantă în timpul zilei.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro