Cum să prepari sfecla roşie murată

05.10.2016 0 comentarii

E timpul murăturilor şi, pe lângă gogonele, castraveţi sau conopidă, de ce nu ai savura mâncărurile în asociere cu o delicioasă, dar şi foarte sănătoasă sfeclă roşie murată?

 1. În primul rând, trebuie să menţionăm faptul că sfecla roşie este o legumă de neocolit, şi asta pentru că abundă în calităţi nutriţionale excepţionale.

  De exemplu, nu puţini sunt cei care o denumesc leguma-medicament: e bogată în fier deci previne sau ameliorează anemia, detoxifică fierea, aşadar întregul organism, încetineşte procesul de îmbătrânire, ne fereşte de răceli şi bacterii, fiind bogată în vitaminele A, B, C şi PP, ne energizează, ajută la scăderea tensiunii, previne şi ameliorează afecţiunile de inimă, iar lista ar putea continua.

  Dacă te-am convins, iată mai jos o reţetă sănătoasă şi gustoasă de sfeclă roşie murată:

  Pentru început, trebuie să ştii că varianta propusă de noi nu este una pe care să o păstrezi prea mult timp. Ea va ţine aproximativ 7 zile, în frigider, dar de preferat ar fi să faci o cantitate mai redusă pe care să o consumi în primele zile.

  Aşadar, ai nevoie de:


  2-3 sfecle roşii
  Sare de Himalaya
  Miere (din sursă sigură, astfel încât să nu aibă alte “adăugiri”)
  Oţet de mere

  Cum o prepari:


  Pune un vas mai mare cu apă la fiert.

  Când în clocot, adaugă sfeclele, spălate înainte.

  După 10 minute în care le laşi să fiarbă, redu focul şi lasă din nou la foc mic, timp de alte 15 minute.

  Clăteşte-le sub un jet de apă rece. Coaja se va desprinde de la sine, aşa că îndepărteaz-o.

  Taie în cuburi sfecla şi pune-le într-un borcan sau mai multe recipiente, în funcţie de cantitate, dar astfel încât să mai ai cam un sfert de borcan liber.

  Pentru un borcan de aproximativ 170 ml, adaugă cam ½ linguriţă  sare şi 1 linguriţă de miere. Apoi, umple borcanul cu oţet de mere, de preferinţă bio.

  Închide borcanul ermetic, agită bine borcanul astfel încât toate ingredientele să se combine şi păstrează-l la frigider.

  Citeşte aici mai multe despre oţetul de mere şi beneficiile sale

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro