Curcan cu legume

20.09.2017 0 comentarii

Pe un drum spre Timișoara, am întlnit un domn biochimist, care lucrase toată viața la Calitatea Mărfii, în industria alimentară. De la el știu această rețetă, pe care am încercat-o de îndată ce am ajuns înapoi, acasă.

  1. Ingrediente

    • 500 gr piept de curcan
    • 4-5 cepe medii
    • 1 morcov
    • 1 ardei gras
    • 3-4 linguri de suc de roșii
    • sare, piper

    Am tăiat pieptul de curcan în felii, cam de un deget, le-am curățat de pielițe și le-am frecat un pic cu sare și piper, apoi le-am pus deoparte.

    Am tocat foarte mărunt, la robot, cepele, morcovul și ardeiul. Când au fost gata, am pus bucățile de curcan într-o tigaie cu puțin ulei

    Le-am lăsat numai un pic, până s-au albit și pe-o parte, și pe cealaltă

    Apoi le-am scos pe o farfurie. În locul lor am pus legumele, o ceașcă de apă, sare, piper, câteva boabe de ienibahar.

    Am amestecat bine, am pus capac și le-am lăsat vreo 10 minute la foc mediu, până s-au călit un pic legumele. Apoi am pus înapoi pieptul de curcan și am lăsat tigaia la foc blând, fără capac, amestecând din când în când, până s-a frăgezit și s-a pătruns carnea.

    Înainte să iau tigaia de pe foc, am pus câteva linguri de suc de roșii

    Am scos tigaia pe balcon, iar când s-a răcit am pus pe farfurii.

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț