Curcan cu legume la cuptor

23.12.2015 0 comentarii

Simplu de preparat, dar spectaculos şi gustos, acest preparat este potrivit la ocaziile speciale, dar nu numai! Încearcă şi tu curcan cu legume la cuptor!

  1. Ingrediente

    1 curcan
    Sare, piper
    1 lămâie
    3-4 cepe
    Cimbru
    Rozmarin
    Salvie
    Ulei de măsline
    2 morcovi
    3-4 roşii cherry
    1 cartofi dulce
    1 ţelină
    1 ardei gras roşu
    1 cană supă de legume
    5-6 căţei de usturoi

    Mod de preparare


    Taie gâtlejul şi cioturile de la aripile curcanului. Sărează şi piperează pe deasupra, crestează pe alocuri şi împănează cu 5-6 căţei de usturoi.

    Taie în rondele un morcov, curăţă o ceapă, taie-o în patru, la fel procedează şi cu 1 lămâie. Introdu-le pe toate înăuntrul curcanului.

    Unge curcanul pe deasupra cu un amestec format din ulei de măsline, cimbru, rozmarin şi salvie (sau condimentele care îţi plac).

    Leagă picioarele, iar partea de sus, de la gâtlej, se astupă cu o ceapă sau se prinde cu o scobitoare.

    Unge cu ulei o tavă întinsă, aşază curcanul şi bagă la cuptor 1 oră, la temperatură mai înaltă. Apoi, se mai lasă 1 oră la foc mic.

    După un timp, curcanul îşi va lăsa zeamă în tavă. Din când în când, iei câte o lingură din acea zeamă şi torni peste curcan.

    Dacă nu este suficient lichid, torni pe curcan supă de legume.

    Separat, tai 1 cartof dulce, 2-3 morcovi, 2-3 cepe, 1 ţelină, 1 ardei gras roşu, 3-4 roşii cherry şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Peste ele adăugăm 1 cană supă de legume. Când este gata, se aşază curcanul pe un platou, iar legumele lângă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro