Curcan cu nuci și stafide

24.02.2010 0 comentarii
  1. Curcanul e una dintre cele mai generoase păsări, atât din punct de vedere cantitativ cât și din punct de vedere calitativ. Combinațiile care includ carnea de curcan sunt probabil de ordinul zecilor de mii. Azi vă pot arăta una dintre ele. E o rețetă simplă, cu ingrediente puține. Se lucrează într-o singură tigaie deci nici focurile cu care trebuie să te descurci nu-s mai multe. Iată:

    Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 600 gr piept curcan
    • 150 gr miez de nuca
    • 60 gr stafide
    • 200 ml smantana dulce
    • 150 ml vin alb, demisec
    • sare, piper, pătrunjel, usturoi


    Pieptul de curcan se feliază (grosimea feliei nu trebuie să depășească un centimetru), se condimentează cu sare și piper și se lasă să stea puțin la temperatura camerei. Condimentele vor pătrunde în carne, lucru pe care ni-l dorim.


    Nuca și stafidele se curăță de impurități. Puteți să le și limpeziți puțin, nu strică.


    Vinul și smântâna sunt importante, de la ele vin aroma, respectiv textura sosului care va îmbrăca friptura de curcan.


    Pentru că am stabilit mai devreme că lăsați carnea să se impregenze cu sare și piper, mai întâi puneți nucile și stafidele la fiert, în vin. În trei minute vor începe să fiarbă și după alte două le veți scoate din tigaie.


    În locul lor intră carnea, pe care o rumeniți frumos pe ambele părți apoi turnați peste ea o cană de apă caldă și lăsați pe foc mic pentru zece minute.


    Scoateți carnea pe o farfurie


    În sosul rămas puneți nucile, stafidele și smântâna dulce. Adăugați imediat pătrunjelul și cățelul de usturoi zdrobit.


    Lăsați să dea un clocot apoi turnați sosul fierbinte peste carne.


    Poftă bună.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro