Curcan cu sos Nuoc Cham

29.06.2018 0 comentarii

Sosul Nuoc Cham e un sos vietnamez bun la toate. Adică merge de minune la o mulțime de mâncăruri, pentru că e proaspăt și dulce și iute și sărat. Eu am zis că dacă merge la pește și la pui, trebuie să meargă și la curcan. Și a mers, de minune.

  1. Ingrediente

    • 200 g piept de curcan, dezosat, fără piele
    • 2 limete, mai exact sucul și coaja lor rasă.
    • 2 lingurițe de sos de pește
    • 2 lingurițe de zahăr
    • 2 căței de usturoi.

    Rețetă

    Am tăiat pieptul felii, apoi le-am bătut bine cu un ciocan.

    Curcan cu sos Nuoc Cham - carnea se taie felii si se bate

    Am stors cele două limete. În zeama lor am pus sosul de pește, zahărul, usturoiul zdrobit și coaja lor rasă. Și le-am amestecat bine.

    Curcan cu sos Nuoc Cham - sucul de limeta se amesteca cu sos de peste, zahar, usturoi si coaja rasa de limeta

    Am pus pe grătar feliile de curcan, presărate cu piper.

    Curcan cu sos Nuoc Cham - carnea se frige pe gratar

    Câteva minute pe fiecare parte, până se pătrund, fără să se usuce.

    Curcan cu sos Nuoc Cham - carnea se frige pe ambele parti

    La urmă, am pus sosul peste carne.

    Curcan cu sos Nuoc Cham - sosul se toarna peste carne

    Combinația de dulce și sărat, iute și acrișor face minuni cu orice carne. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț