Curcan umplut

20.05.2016 0 comentarii

Ce faci când ai poftă de o friptură, dar nu vrei să te complici cu cine ştie ce preparate sofisticate şi complicate? Apelezi la clasicul curcan umplut!

  1. Ingrediente

    1 curcan
    sare
    ulei
    un pic de muştar
    1 vârf de linguriţă boia dulce
    1 ceapă
    1 morcov
    2-3 cartofi
    1 ardei gras verde
    3-4 căţei de usturoi
    2 pahare vin alb
    1 pahar apă rece

    Mod de preparare

    Ia curcanul, spală-l şi lasă-l un pic pe un prosop absorbant, să se zvânte.

    Dă cu sare în exterior şi interior, după care prepară o compoziţie formată din ulei, un pic de muştar şi 1 vârf de linguriţă boia dulce.

    Freacă curcanul cu acest sos şi în exterior, şi în interior.

    Pregăteşte apoi legumele pentru umplutură: ceapă, morcov, cartofi, ardei, usturoi, toate tăiate cum doreşti tu, mai mari sau mai mici.
    Introdu legumele în interiorul curcanului.

    Eventual, la final, îl poţi lega la picioare.

    Ia o tavă şi unge-o cu puţin ulei, aşază curcanul şi, peste el, toarnă 2 pahare de vin alb şi unul de apă rece.

    Dă la cuptor. Din când în când, deschide şi mai stropeşte curcanul cu sucul din tavă.

    Lasă-l până ce este rumenit şi pătruns, aproximativ o oră şi jumătate.

    La final, dezleagă-l la picioare şi scoate din legume pe platou.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro