Curcan umplut

Ce faci când ai poftă de o friptură, dar nu vrei să te complici cu cine ştie ce preparate sofisticate şi complicate? Apelezi la clasicul curcan umplut!
-
Ingrediente
1 curcan
sare
ulei
un pic de muştar
1 vârf de linguriţă boia dulce
1 ceapă
1 morcov
2-3 cartofi
1 ardei gras verde
3-4 căţei de usturoi
2 pahare vin alb
1 pahar apă rece
Mod de preparare
Ia curcanul, spală-l şi lasă-l un pic pe un prosop absorbant, să se zvânte.
Dă cu sare în exterior şi interior, după care prepară o compoziţie formată din ulei, un pic de muştar şi 1 vârf de linguriţă boia dulce.
Freacă curcanul cu acest sos şi în exterior, şi în interior.
Pregăteşte apoi legumele pentru umplutură: ceapă, morcov, cartofi, ardei, usturoi, toate tăiate cum doreşti tu, mai mari sau mai mici.
Introdu legumele în interiorul curcanului.
Eventual, la final, îl poţi lega la picioare.
Ia o tavă şi unge-o cu puţin ulei, aşază curcanul şi, peste el, toarnă 2 pahare de vin alb şi unul de apă rece.
Dă la cuptor. Din când în când, deschide şi mai stropeşte curcanul cu sucul din tavă.
Lasă-l până ce este rumenit şi pătruns, aproximativ o oră şi jumătate.
La final, dezleagă-l la picioare şi scoate din legume pe platou.
