Curry de pui cu fistic
Această rețetă e, în fapt, o combinație proprie între mai multe rețete. Pentru că în aceeași seară mi-era poftă și de o rețetă de curry a lui Adi Hădean, dar îmi făcea cu ochiul și o korma de pui cu fistic de la Radu Popovici, m-am gândit să le combin. Rezultatul a fost cuceritor :)
-
Ingrediente (pentru 4 porții)
- 1 kg de piept de pui, fără piele, dezosat
- 400 g iaurt gras (eu am folosit iaut de bivoliță și oaie, de la Napolact)
- 50 g fistic
- 1 lingură de curry
- 1 linguriță de semințe de chimen
- 1 linguriță de semințe de coriandru
- 1 linguriță de boia iute
- 1 linguriță de curcuma
- 2 căței de usturoi
- 2 cm rădăcină de ghimbir
Am folosit o râșniță pentru a măcina fisticul, chimenul și coriandrul. Usturoiul l-am zdrobit, iar ghimbirul l-am dat pe răzătoarea mică.
Am amestecat bine condimentele cu iaurtul, iar amestecul ăsta l-am turnat peste pieptul de pui pe care îl tăiasem cubulețe.
Am amestecat bine, cu mâna, să fiu sigur că toate bucățile de pui se bucură de mixajul de mai sus, după care am dat castronul la frigider pentru 30 de minute, acoperit cu folie de plastic. Apoi am turnat totul într-o tigaie mai adâncă (inclusiv iaurtul cu condimente cu care am îmbălsămat puiul)
L-am lăsat la foc mediu, amestecând din când în când, până a scăzut și puiul s-a pătruns.
La final arăta cam așa:
Ar fi mers de minune o garnitură de orez basmati cu soia, dar n-aveam la îndemână.
Poftă bună :)
Din lipsa de internet in ultim ele doua saptamani nu am prea avut cum sa vaz ce minunatii mai puneti la cale. Sa ne fie de bine zic eu si din toata inima sper sa aveti spor la gatit. Mult succes in continuare
suna bine si nu pare complicat
Arata foarte bine! mult succes cu site-ul!
multumesc pentru urari, ma bucur ca va place. :)
Mestere ... am si eu o reteta din-asta incropita: pui cu alune si curry ... poate intr-o zi mi-o postezi daca iti place cum iese ... asta in caz ca nu ai incercat-o deja (se face cu ardei grasi ... din-aia colorati de kaufland)