Curry de pui cu muștar

21.10.2010 1 comentarii
  1. Când Radu a lansat cărțile electronice de bucate, m-am grăbit să le iau și să le "răsfoiesc". Bineînțeles că am început să poftesc de la primele poze. Drept urmare, aseară am făcut această mâncare bengaleză, pe care am "cules-o" din Bucătăria Indiană. Dar mai sunt acolo o mulțime de alte mâncăruri pe care trebuie musai să le încerc cât mai curând. :)

    Ingrediente

    • 500 g piept de pui dezosat, fără piele
    • 5 linguri de miez de nucă de cocos, deshidradat
    • 2 ardei iuți verzi
    • 4 cartofi (sau 2 mai mari)
    • 2 linguri semințe de muștar
    • 250 ml iaurt de oaie și bivoliță
    • 2 lingurițe de Garam Masala
    • 2 lingurițe de zahăr brun (eu am folosit zahăr obișnuit)
    • sare, piper

    Garam Masala e un amestec de condimente care are la bază piper negru, scorțișoară, cardamom și cuișoare. Poate fi cumpărat din magazinele de condimente orientale, din unele hypermarketuri sau comandat de pe internet. Dacă nu găsiți, puteți folosi praf de curry.

    Rețetă

    Am zdrobit grosier jumătate din semințele de muștar și cei doi ardei iuți, apoi am amestecat cu miezul de nucă de cocos.

    Curry de pui cu mustar - semintele de mustar si ardeii iuti se zdrobesc si se amesteca cu cocos

    Le-am amestecat bine, după care am pus iaurtul.

    Curry de pui cu mustar - se adauga iaurtul

    Apoi am pus într-o tigaie foarte mare (în cazul meu, un wok) pieptul de pui tăiat cubulețe, în 2 linguri de ulei. Le-am prăjit 3-4 minute, până și-au schimbat culoarea.

    Curry de pui cu mustar - puiul taiat cuburi se prajeste in ulei

    Am adăugat cartofii curățați și tăiați și ei cubulețe, am pus niște sare și am acoperit totul cu apă. Am dat focul tare.

    Curry de pui cu mustar - se adauga cartofii si se acopera cu apa

    Am lăsat să dea în clocot, apoi am lăsat să fiarbă vreo 20-30 de minute, până apa s-a evaporat complet.

    Într-o altă tigaie, am prăjit într-o lingură de ulei, pentru câteva secunde,  cealaltă jumătate din semințele de muștar, în care am pus cele două lingurițe de garam masala.

    Curry de pui cu mustar - semintele de mustar se prajesc cu garam masala

    Apoi în wok, peste pui și cartofi,  am pus iaurtul și amestecul de muștar cu garam masala.

    Curry de pui cu mustar - peste pui si cartofi se adauga iaurtul, ardeii iuti, semintele de mustar si garam masala

    Am amestecat bine, am pus cele 2 lingurițe de zahăr, am mai lăsat câteva minute, amestecând continuu.

    Curry de pui cu mustar  - se adauga zaharul

    Am pus curry-ul pe farfurie, l-am presărat cu pătrunjel tocat mărunt și cu rondele de ardei iute

    Curry de pui cu mustar - se decoreaza cu patrunjel si rondele de ardei iute

    E, cu siguranță, o mâncare pe care am s-o repet foarte curând - e uimitor de gustoasă. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • ovi

    chia s-a evaporat toata apa de la cartofi cu pui? ca in poze se vede altceva. vreau sa incerc reteta in weekend

    03.03.2011
Autor: Andrei Crivăț