Curry tailandez cu mușchi

21.07.2018 1 comentarii

Dragilor, bine v-am regăsit. Am găsit absolut întâmplător un sos pentru wok interesant, numit "Thai Red Curry". Pentru că arăta bine, mi-am zis să-l încerc într-o rețetă foarte simplă, încropită pe loc.

  1. Ingrediente

    • 300 g mușchiuleț de porc
    • un plic de sos Thai Red Curry (are 120ml)
    • 2 fire de ceapă verde
    • 1 lingură de sos de soia light
    • 1 linguriță de praf curry
    • piper

    Rețetă

    Mai întâi, am curățat mușchiulețul și l-am tăiat felii, pe care le-am presărat cu un pic de praf curry și cu niște piper. 

    Am lăsat carnea așa vreo jumătate de oră, timp în care am pus sosul pentru wok într-un castron. Arată așa:

    Între timp, am tocat ceapa verde. După care am pus feliile de mușchi în wok-ul încins, cu o lingură de soia peste ele, la foc mare

    Le-am amestecat întruna, până s-au rumenit, după care am pus sosul tailandez și ceapa verde

    Le-am mai lăsat 3-4 minute, amestecându-le în continuare

    Și cam asta a fost. Foarte aromat, dar vă spun că sosul ăla e iute rău. Dar merită pișcătura, face carnea tare gustoasă

    Poftă bună :) 

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Andrei

    Long time no see, welcome back.

    04.04.2013
Autor: Andrei Crivăț