Desert: Melcișori cu mere și scorțișoară

02.01.2008 9 comentarii
  1. Bucătar: Erika Mesaros

    Ingrediente pentru aluat:

    • 300 ml lapte dulce
    • 1 cub drojdie
    • 100 ml zahăr tos
    • 1 ou
    • 100 g margarină (topită)
    • 100 ml fulgi de ovăz
    • un vârf de cuțit de cuișoare măcinate
    • un praf de sare
    • făină cât cuprinde (aproximativ 700 g)

    Ingrediente pentru umplutură

    • 4 pumni de nucă prăjită și tăiată
    • 1 măr tăiat felii sau cuburi
    • scorțișoară
    • puțină margarină
    • zahăr tos
    • 1 ou pentru uns

    Punem laptele călduț în vasul în care vom lucra, adăugăm drojdia, zahărul, cuișoarele, oul bătut, sarea și margarina topită și amestecăm. Se adaugă fulgii de ovăz și făina până obținem un aluat ca de cozonac. Aluatul se frământa si se lasa la dospit aproximativ 40 de minute.

    După ce a crescut, se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, o ungem cu margarină și presărăm pe ea zahăr, scorțișoară și nucă, după care o rulăm și tăiem bucați de 3-4 cm, în funcție de cât este de înaltă tava în care le vom coace (să fie aproximativ 2/3 din înălțimea tăvii).

    În tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt se așează rolele de aluat și se pun între ele felii de mere. Ungem deasupra cu ou și presărăm zahăr tos.

    Se pune în cuptorul încins și se ține 40-45 de minute la o temperatură de 200 de grade.

    Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Andreea

    Ce natiune amuzanta, romani generatori de comentarii inteligente, care mai de care sa.si trambiteze parerea. Ce-aveti cu scortisoara, domnilor? Unora le place, altora nu, fiecare alege ce mananca si bea, voi va atacati cu comentarii rautacioase, cand scopul concursului este a vota reteta preferata. Sunteti de groaza...

    02.12.2008
  • ania

    @wolfdance sunt alergica la scortisoara. la asta nu s-a gandit mintiuca ta ingusta, asa-i? si pe langa ca-s alergica mi se pare si gretoasa. pute.

    02.12.2008
  • zecaros

    @wolfdance: dupa mintea ta, exista doar aceste 2 variante: ori bei vin fiert cu scortisoara, ori stai prost cu ficatul. Nu ? Uite, eu beau vinul fiert fara scortisoara. Cu multe altele, da: zahar, coaja de portocale, uneori un pic de anason, 2-3 cuisoare cateodata. Si imi place scortisoara. Stau foarte bine cu ficatul daca vrei iti trimit niste analize sa vezi. Ei poate nici nu-i place vinul fiert. Poate ii place doar vinul natural, nealterat de temperatura si foc.

    01.12.2008
  • wolfdance

    si tu, ania, cum mai bei vinul fiert? sau asa prost stai cu ficatu ca nu mai poti bea?

    01.12.2008
  • [...] Melci?ori cu mere ?i scor?i?oar? [...]

    01.12.2008
  • ania

    ce scarbos! scortisoara ar trebui interzisa prin lege!!!

    01.12.2008
  • ania

    @andreea raman la parerea mea. tu ce te bagi?

    02.12.2008
  • wolfdance

    Andreea: ai dreptate, si despre mine si despre ceilalti, de aia eu renunt sa mai comentez asupra altor lucruri decat reteta, la care dealtfel nici nu am apucat sa comentez.

    02.12.2008
  • femeia simpla

    scortisoara, nuca si mere- combinatie de poveste. ma duce cu gindul la casutze din turta dulce :)

    05.12.2008
Autor: ebucataria.ro