Desert: Tort cu mere

02.01.2008 0 comentarii
  1. Bucătar: Lidiap

    Ingrediente:

    • 12 ouă
    • 6 mere
    • 1 l lapte
    • vanilie
    • zahăr
    • făină
    • frișcă

    Se prăjesc 200 gr de zahăr într-o cratiță de 6 litri, până capătă culoarea roz, apoi se întinde pe pereții laterali. După răcire, se taie în felii 6 mere curățate și se așează pe fundul cratiței.

    Peste ele se toarnă o compoziție din 6 ouă, 1 litru de lapte, 3-4 vanilii și 12 linguri de zahăr. Se amestecă totul la rece și se toarnă peste mere, după care se lasă la cuptor circa 30 de minute, până fac o pojghiță deasupra.

    Se bate un blat din 6 ouă, 3 linguri de apă, 6 linguri de zahăr și 8-10 linguri de făină.

    Aceasta se toarnă peste prima compoziție și se dă la cuptor circa 20 de minute, până este copt blatul. După scoaterea din cuptor se lasă circa 10 minute în vasul în care s-a copt și apoi se răstoarnă pe un platou cu margini, astfel încât siropul să rămână sub el.

    După ce se răcește, se pune frișca și se ornează.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro