DESTINAȚII CU GUST Bistrița-Năsăud: Ciorbă de pătrunjel, mere și cimbrișor de câmp

22.06.2015 0 comentarii

Gastronomia este o artă care nu cunoaște limite și dacă vă întrebați ce ar putea avea în comun pătrunjelul, merele și cimbrișorul de câmp, ei bine, acestea sunt ingredientele principale ale unei ciorbe extrem de aromate.

  1. Rețeta ciorbei de pătrunjel cu mere și cimbrișor de câmp ne-a fost oferită de Claudiu Iușan, biolog în cadrul Administrației Parcului Național Munții Rodnei, care se dovedește că nu iubește doar muntele și flora acestuia, ci și bucătăria. De altfel, Claudiu Iușan lucrează la o carte în care a adunat sute de rețete bazate pe plante culinare ce pot fi întâlnite în zona Munților Rodnei — una dintre aceste plante fiind cimbrișorul de câmp, ce crește atât pe dealuri, cât și pe pășunile alpine.

    Pentru a prepara ciorba este nevoie de o ceapă mică, decojită și tocată, două linguri ulei de măsline, o linguriță praf de curry, 10-15 fire de cimbrișor de câmp, trei pătrunjei mari, decojiți și tocați, trei mere decojite și tocate, cinci cești de supă de pui cu legume, 150 ml de smântână, sare și piper negru proaspăt măcinat, crutoane înmuiate în ulei de măsline.

    Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare și se adaugă ceapa și pudra de curry. Se amestecă la foc mic mediu, până când ceapa se înmoaie. Se prepară apoi un piure, cu un blender, din pătrunjel, mere și cimbrișor, care se adaugă compoziției inițiale. Se adaugă supa de pui. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierb toate timp de 15-20 minute, până când merele și pătrunjelul se înmoaie. Se condimentează după gust cu sare și piper. Ciorba se servește fierbinte, cu crutoane, fiecare farfurie putând fi ornată cu frunze proaspete de cimbrișor.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro