DESTINAȚII CU GUST: Brunch în cea mai veche piață medievală a Sibiului

13.05.2015 0 comentarii

Sibienii și turiștii care vizitează orașul sunt invitați la un picnic inedit în cea mai veche piață medievală, Piața Huet. Astfel, pe 24 mai, de la ora 12,00, va fi organizat un brunch în cadrul celei de a cincea ediții a Festivalului Huet.Urban, a anunțat marți Fundația Heritas.

 1. Pe 24 mai și pe 8 august, de la ora 12,00, cei care doresc să iasă la picnic în Piața Huet din Sibiu o pot face, chiar dacă nu au o pătură și un coș cu mâncare, acestea putând fi cumpărate de la organizatori. Un coș cu mâncare tradițională costă 50 de lei, a precizat pentru AGERPRES Bogdan Brylynski, purtătorul de cuvânt al festivalului.
   
  "Brunch-ul organizat în Piața Huet sub forma unui picnic urban are scopul de a celebra și promova cultura gastronomică locală. Evenimentul se înscrie în eforturile asociației My Transylvania de a promova gastronomia ca parte a patrimoniului cultural local. Sub umbra copacilor din Piața Huet vor fi amenajate multe spații pentru picnic, cu mese și bănci, cu perne colorate, pături sau mobilier urban destinat petrecerii timpului într-un mod cât mai plăcut. Cei care doresc să afle tainele celei mai vechi piețe medievale a orașului vor putea participa la tururile ghidate de experți în istoria Sibiului. Cei mici își vor putea dezvolta imaginația și dexteritatea în ateliere de pictură sau construind proprii magneți. Iar la lăsarea serii, Piața Huet va fi transformată într-un mare spațiu de concert și proiecții de film. În luna mai, pe scena Huet.Urban se va auzi rock alternativ. The Noise și Lights Out vor desăvârși o zi perfectă, în aer liber, la umbra copacilor", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
   
  Piața Huet s-a transformat radical de-a lungul celor patru ediții anterioare ale festivalului Huet.Urban. A trecut prin grandoarea barocului, a fost înverzită artificial, seriozitatea ei medievală a făcut loc veseliei și exuberanței pe durata evenimentului.
   
  Huet.Urban este un eveniment organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

  Sursa: Agerpres
   
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro