DESTINAȚII CU GUST Constanța: Dorada în crustă de sare, cu aromă de portocală și lămâie

12.05.2015 0 comentarii

Dorada în crustă de sare, aromată cu suc de portocale și lămâie, cu o garnitură de cartofi de diferite culori, este preparatul pe care Georgeta Drăghici, din Constanța, îl recomandă celor care vor să mănânce un pește gustos, gătit într-un mod mai puțin obișnuit.

  1. Deși crezi că peștele ar putea fi sărat, ținând cont de cantitatea mare de sare folosită pentru prepararea lui, nu este așa. Preparatul constănțencei, de profesie bucătar, este suculent, aromat, peștele trăgându-și singur atâta sare câtă are nevoie pentru a fi tocmai bun de consumat.
     
    "Cu câteva ore înainte de a o prepara, punem dorada într-un suc de lămâie și portocală pentru a-și trage aromele respective", a explicat Georgeta Drăghici.
     
    Potrivit acesteia, după ce dorada a fost ținută în sucul de citrice, se condimentează cu piper alb, se "împăturește" cu sare grunjoasă albă și se bagă la cuptor.
     
    "Dorada se pune pe pat de sare, se pune sare și peste ea și se bagă tava la cuptor. Aburii care ies din pește fac astfel încât sarea să se usuce și să se formeze o crustă. După ce s-a format crusta, preparatul este gata, trebuie scos din cuptor. Nu durează mult, aproximativ 30 de minute și dorada este gata", a spus femeia.
     
    Ea a precizat că nu folosește niciun fel de grăsime, peștele fiind mai mult înăbușit.
     
    Georgeta Drăghici preferă ca atunci când este așezată pe platou, dorada să fie lăsată cu crusta de sare pe partea de la suprafață, adăugând peste ea, în special pentru decor, câteva bobițe de piper roșu. Crusta de sare se înlătură când peștele este mâncat.
    Garnitura aleasă de aceasta pentru dorada în crustă de sare sunt cartofii multicolori.
     
    "Ca și garnitură, avem cartof roșu, cartof mov și cartof obișnuit, alb. I-am fiert puțin, i-am tăiat felii groase, i-am băgat la cuptor pentru a se rumeni ușor. După ce îi așezăm pe platou, punem puțin sos de unt cu lămâie", a precizat Georgeta Drăghici.

    Sursa: Agerpres
     
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro