DESTINAȚII CU GUST Constanța: Midii în cochilii cu sos alb

15.05.2015 0 comentarii

Midiile proaspete, în cochilii, pregătite în sos alb cu legume sunt un preparat culinar aflat printre preferințele clienților unui restaurant din stațiunea Mamaia.

  1. "Este vorba de scoici proaspete, care sunt mult mai gustoase decât cele congelate. Ne aprovizionăm de la un producător de la Agigea, sunt midii din acvacultură marină", a spus, pentru AGERPRES, unul dintre bucătarii unității.
     
    Potrivit acestuia, rețeta este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă, puțin mai dificilă fiind curățarea și spălarea scoicilor.
     
    Cochiliile se curăță, rând pe rând, sub jetul de apă rece și, atât cât se poate, se înlătură cu lama unui cuțit depunerile calcaroase. De asemenea, scoicilor li se înlătură așa-zisele mustăți care atârnă din cochilie.
     
    Midiile cu cochiliile sparte sau larg desfăcute se aruncă, acestea nefiind comestibile.
     
    După ce au fost curățate, midiile se clătesc în câteva ape și apoi se scurg, fiind pregătite pentru a fi gătite.
     
    Pe lângă scoici, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, ardei gras de diferite culori, ceapă, usturoi, smântână lichidă, vin alb, sare, piper și pătrunjel.
     
    "Ardeiul gras și ceapa se taie în fâșii subțiri și lungi, usturoiul se toacă mărunt. Toate se călesc puțin în unt, într-o tigaie mai mare. Se adaugă midiile, se înăbușesc, apoi se adaugă puțin vin, apă și smântână lichidă, pentru că aceasta nu se taie. Punem sare, piper, după gust și lăsăm midiile să fiarbă până când se deschid toate cochiliile", a afirmat bucătarul Valentin Timofte.
     
    Potrivit acestuia, deschiderea cochiliilor midiilor înseamnă că scoicile sunt gata pentru a putea fi consumate.
     
    Preparatul din tigaie se răstoarnă într-un bol și se presară pe deasupra pătrunjel tocat mărunt.

    Sursa: Agerpres
     
     
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro