DESTINAȚII CU GUST Gorj: Sufleu de conopidă, rapid și delicios în orice sezon

16.07.2015 0 comentarii

Sufletul de conopidă este un fel de mâncare care se prepară foarte repede și nu necesită multe ingrediente, dar care are un gust foarte bun și poate fi servit atât cald, cât și rece.

  1. Doamna Sica din Motru ne prezintă rețeta despre care spune că poate fi făcută atât cu conopidă, cât și cu broccoli, asigurându-ne că rezultatul final este la fel de gustos în ambele cazuri.

    "Pentru a prepara sufleul de conopidă avem nevoie de 500 grame de conopidă, doi ardei grași roșii, 100 grame de telemea de bivoliță, 100 de grame de cașcaval, 3 ouă, 100 ml lapte, 2 linguri de smântână, sare și piper. Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 5 minute, apoi se lasă la scurs și se toacă mărunt. Se toacă și ardeii, iar cașcavalul și telemeaua se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas termorezistent care a fost înainte uns cu unt. Separat se bat două ouă peste care se pune laptele, sare și piper și se adaugă peste compoziția din vas. Mai este nevoie și de un sos, care va rumeni sufletul și îi va da o crustă crocantă — batem oul rămas cu două linguri de smântână și puțin lapte și îl turnăm și pe acesta în vasul termorezistent", ne spune doamna Sica.

    Preparatul se dă la cuptor pentru circa 40 de minute. Se poate servi fie ca atare, fie sub formă de garnitură alături de piept de pui la grătar.

    Sursa: Agerpres

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro