DESTINAȚII CU GUST Timiș: Crumpi noi fripți cu chiftele și sos de mărar

27.06.2015 0 comentarii

Crumpeii noi se pot face în mai multe feluri, dar ca aceia preparați de Alina Cîrlea din Gottlob nu găsești oriunde, pentru că sunt un adevărat 'festival' de arome în gură, alături de niște chiftele făcute din carne de porc proaspăt tocată și cu un sos de mărar proaspăt.

  1. Punem pe masă 1/2 kg cartofi noi, apă, sare, 1 litru ulei (pentru baia de ulei în care să se rumenească bine cartofii), 300 gr carne măcinată, două cepe, 200 gr pâine, piper, o căpățână de usturoi, o legătură de mărar și pătrunjel, făină, 50 ml oțet și apă sau 250 ml lapte, un ou.

    Curățăm cartofii noi, îi spălăm, nu trebuie curățați, ci doar bine spălați, eventual frecați cu sare grunjoasă. Mai departe, o urmărim pe doamna Alina, care arată în detaliu cum prepară ispititoarea mâncare.

    'Cartofii noi îi prăjim în baia de ulei bine încins, apoi se scot și se lasă deoparte. Pentru chiftele: carnea măcinată o amestecăm cu pâinea înmuiată în apă sau în lapte, cu ceapa tocată mărunt, cu frunzele de pătrunjel tocate la fel, punem în amestec usturoiul zdrobit, oul și condimentele. Obținem o pastă consistentă din care facem chiftelele pe care le prăjim în uleiul încins, rămas de la cartofi', spune Alina Cîrlea.

    Sosul de mărar trebuie să fie elementul 'parfumat' al mesei: se taie o ceapă mică tocată foarte mărunt, se călește în ulei, se adaugă 2-3 linguri de făină, mărarul tocat, se stinge cu apă sau cu lapte, apoi se lasă să fiarbă până se îngroașă. Se poate adăuga puțin oțet sau zeamă de lămâie.

    O porție cuprinde vreo șase-șapte cartofi aburinzi, trei-patru chifteluțe sănătoase de Gottlob, care sunt mai 'bănățene', adică mai mari, nu ca acelea mici care 'sar' de pe platou și lângă aceste bucate se așterne și un polonic de sos de mărar, care trebuie să se simtă blând și aromat în gură.

    Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro