DESTINAȚII CU GUST Timiș: Iepure la cuptor cu cartofi natur și prune

06.07.2015 0 comentarii

Să nu fugiți după doi iepuri deodată, este suficient unul singur pentru rețeta pe care ne-o prezintă doamnele Silvia Marmeze și Emilia Luca din Ghiroda: iepure la cuptor cu cartofi natur și prune. Dacă nu sunteți un vânător iscutit, încercați la supermarket.

  1. Pentru preparat avem nevoie de un iepure, sare, piper, o căpățână de usturoi, 200 ml lapte, ulei și apă, 500 gr. cartofi, câteva prune prune din compot.

    Se pregătește un baiț din sare, piper, usturoi pisat și ulei. Carnea de iepure se freacă și se lasă să stea în baiț câteva ore. Apoi, luăm o cratiță unsă cu ulei și puțină apă, se pune iepurele și se dă la cuptor vreo 30-35 de minute.

    Separat, se curăță cartofii și se fierb în apă cu sare.

    Când iepurele este copt se scoate din tavă și se așează pe un platou garnisit cu cartofi naturi și prune din compot, explică pentru AGERPRES cele două gospodine.

    După cum susțin cele două doamne, mâncarea aceasta merge bine cu un vin alb sau rose.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro