DESTINAȚII CU GUST Timiș: Mâncare din carne de pui, mazăre și găluște cu ficat de pasăre

30.07.2015 0 comentarii

O mâncare foarte fină și gustoasă este mâncarea de carne pui a cărei savoare e dată atât de mazărea verde, cât și de găluștele din ficat de pasăre, rețetă oferită de doamna Aurelia din Timișoara.

  1. 'Avem nevoie de 500 gr carne de pui sau luăm un pui și-l porționăm, 2 cepe, 2 linguri de ulei, 2 morcovi tăiați rondele, 200 gr țelină, o rădăcină de pătrunjel, 300 gr mazăre verde, sare, făină, 2 ouă, frunze de pătrunjel tocat și un ficat de pui.

    Se călesc în ulei cu puțină apă ceapa, morcovii, țelina, pătrunjelul tăiat rondele, mazărea și carnea de pui. Se adaugă apă, sare și se lasă la fiert până carnea e aproape fiartă.

    Separat se fac găluște din: făină, ouă, frunze tocate de pătrunjel, și ficatul de pui. Compoziția se ia în linguri mici sau cu furculița și se adaugă în mâncarea clocotită.

    Se mai fierbe puțin, până găluștele sunt pătrunse', a explicat pentru AGERPRES doamna Aurelia din Timișoara.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro