Dieta cu cireşe – fără dureri de cap şi riduri cu o singură regulă

30.05.2016 0 comentarii

Dacă tot e sezonul cireşelor, îţi propunem să încerci o cură cu aceste delicioase, dar şi foarte sănătoase fructe! Bogate în luteină, zeaxantină, fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu, vitamina A, C şi fibre, cireşele au proprietăţi terapeutice nebănuite! Descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos.

  1. Dieta cu cireşe – de respectat o singură regulă

    Pentru început, trebuie să menţionăm că dieta cu cireşe nu se referă (neapărat) la scăderea în greutate. Da, într-o doză minimă, respectând şi alte reguli alimentare, cireşele ar putea fi de ajutor şi contra kilogramelor în plus pentru că sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, ceea ce le recomandă drept o gustare perfectă în curele de slăbit.

    Totuşi, atunci când mâncăm prea multe cireşe (şi, să recunoaştem, în perioada asta avem tendinţa de a face asta), efectul poate fi chiar invers.

    Beneficiile cireşelor, însă, trec de scăderea în greutate. Proprietăţile lor benefice pot ameliora numeroase simptome, mai mult sau mai puţin grave.

    Înainte de a le trece în revistă, ţine minte singura regulă a acestei diete cu cireşe: consumă în fiecare zi 1 cană de cireşe sau de suc de cireşe. De asemenea, un alt lucru de menţionat ar fi faptul că cireşele conservate sau congelate sunt mult mai sărace nutritiv decât cele proaspete.

    De ce să mâncăm cireşe în fiecare zi?

    -    Ameliorează considerabil durerea de cap

    Te-ai plictisit de antianalgezicele care nu doar că nu prea îşi mai fac efectul, dar îţi dau şi dureri de stomac? Încearcă o cură cu cireşe.

    Specialiştii susţin că cireşele sunt de 10 ori mai eficiente decât aspirina împotriva durerilor de cap şi asta datorită flavonoidelor şi antioxidanţilor pe care îi conţin.

    -    Încetinesc procesul îmbătrânirii

    Înainte de creme sau proceduri costisitoare, poate ar fi bine să încercăm şi metoda naturală a frumuseţii fără bătrâneţe. Şi, dacă te-ai convins că acesta este pasul de urmat, pune cireşele în topul listei tale. Izoquercetina şi quercetina sunt substanţele responsabile pentru combaterea stresului oxidativ şi, astfel, a încetinirii procesului de îmbătrânire. Dacă mai menţionăm şi că cireşele sunt bogate în vitaminele A şi C, e clar că pot fi numite fructele tinereţii.

    -    Ne ajută să dormim mai bine

    De astă dată, melatonina este cea “responsabilă”. Persoanele cu insomnie apelează chiar la melatonină sub formă de pastile tocmai pentru a-şi îmbunătăţi calitatea somnului. Aşadar, optează pentru cireşe, o sursă naturală de melatonină.

    -    Luptă contra cancerului

    E drept că aceasta e doar o speculaţie a cercetătorilor pe baza conţinutului bogat în flavonoide, acid elagic, antioxidanţi şi alte substanţe antiinflamatoare. Totuşi, atât timp cât cireşele se consumă preventiv sau concomitent cu tratamentul specializat, această cură nu dăunează, ba chiar dimpotrivă.

    Precauţii


    Reacţiile adverse provocate de un consum exagerat de cireşe (mai mult de 1-2 căni pe zi, de exemplu, dar depinde de la persoană  la persoană) pot fi variate: de la tulburări digestive până la diverse alergii. De aceea, este recomandat să creştem treptat doza de cireşe.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro