Dieta cu struguri – nu doar pentru siluetă, ci şi pentru sănătate

20.01.2018 0 comentarii

Deşi strugurii sunt recunoscuţi ca fructe recomandate în dietele pentru slăbit, dieta cu struguri reprezintă chiar mai mult decât atât! De ce? Fiindcă sunt atât de bogaţi în minerale, vitamine şi antioxidanţi încât tot organismul va beneficia de avantajele unei cure de struguri, toamna.

  1. Aşadar, dacă vrei şi tu să adopţi această “dietă”, iată câteva dintre beneficiile consumului de struguri!

    1). Ne ajută să pierdem câteva kilograme în plus

    O sursă moderată de calorii, strugurii sunt potriviţi chiar şi în dietele foarte restrictive, din punctul de vedere al caloriilor. De altfel, să nu uităm că ei pot fi alternativa ideală ori de câte ori ai poftă de ceva dulce. Fie că îi consumi proaspeţi, în smoothie-uri sau în diverse reţete, efectele vor fi aceleaşi.

    Mai ales în acest context, însă, ar fi bine să te rezumi la 1-2 căni de struguri pe zi.

    2). Previn sau ameliorează întrucâtva afecţiunile cardiace


    Bineînţeles, tot sfatul medicului sau tratamentul prescris, după caz, trebuie să primeze, însă e bine de ştiut că strugurii ajută destul de mult în contextul afecţiunilor cardiace.

    Substanţele anti-inflamatoare reduc riscul de ateroscleroză, scad colesterolul, scad riscul de boli cardiovasculare, reducând totodată şi tensiunea arterială.

    Şi fibrele şi potasiul, regăsite în cantităţi destul de mari în struguri, sunt de mare ajutor în acest context, dar nu numai. Sprijină buna funcţionare a sistemului cardiovascular, previn reducerea masei musculare, scad riscul de pietre la rinichi şi ajută în prezervarea densităţii osoase.

    3). Resveratrolul din strugurii roşii – de ajutor în diabet, cancer sau alte afecţiuni grave


    E drept că studiile sunt încă la început, însă un lucru e sigur: resveratrolul regăsit din plin în strugurii roşii este excelent pentru sănătate. De la diabet până la cancer, endometrioză sau alte afecţiuni grave.

    Un studiu publicat în 2013 a concluzionat că consumul de fructe bogate în resveratrol (afine, struguri, stafide, mere sau pere) a scăzut considerabil riscul de diabet de tip 2.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro